Jubileumproject 50 jaar Riederborgh

Jubileumproject 50 jaar Riederborgh | Geld inzamelen
 
 
Riederborgh 50 jarig jubileum

Deze actiepagina is bedoeld voor iedereen die Riederborgh en haar bewoners een warm hart toedraagt. Helpt u mee? Doneer eenvoudig via deze pagina.

Jubileum – 50 jaar Riederborgh Riederborgh bestaat in April 2021 50 jaar! Een gouden jubileum. Dit willen we feestelijk omlijsten door het aanbieden van een tuin voor bewoners van Riederborgh. Maar ook voor hun familie, vrienden en kennissen. De feestelijke opening van de tuin staat gepland in April 2021.

Uniek jubileumproject – een nieuwe voortuin: zowel voor bewoners als voor de kleinkinderen een tuin. Een hoftuin en een tuin die tof is. Riederborgh is een plek waar bewoners uit Ridderkerk die niet meer thuis kunnen wonen, zich thuis voelen. De buitentuin is onmisbaar voor deze bewoners. In de huidige situatie is de buitentuin voor de doelgroep en de doeleinden niet meer geschikt. De droom is om een nieuwe tuin te realiseren in het voorjaar van 2021. De buitenlucht, het licht, de groene omgeving, vogels die fluiten in de dakplatanen, vlinders die fladderen, de geur van paarse lavendel en de zonnebloem, het kabbelende water van het fonteintje en het water vormt een zogenaamde positief prikkelende aangename omgeving een unieke tuin voor de meest kwetsbare doelgroep van Riderkerk.

Uniek tuinconcept – een tuin met principes van Healing Environment: Aangezien de tuinen ook bijdragen aan de leefomgeving van de bewoners is ervoor gekozenen om de tuin volgens een aantal basiselementen van het Healing Environment Evidence Based Design principe te ontwerpen. Hiertoe zullen begin 2020 gesprekken worden gevoerd met tuinontwerpers die ook de realisatie in 2021 en het onderhoud op zich kunnen nemen.

Hoe gaan we dit realiseren? Om dit jubileumproject te realiseren zijn we gestart met een fondsenwervende campagne. Onderdeel hiervan is deze crowdfunding pagina: in december 2019 organiseren we een eerste actie, de Oliebollenactie en zo zullen er jaarrond meer acties gaan volgen. Via vrienden- en fondsenwerving gaan we dit realiseren. Dit project kan alleen mogelijk gemaakt worden door uw steun, reguliere budgetten zijn niet toereikend. Samen met Vrienden van Riederborgh kunnen we dit project realiseren. Een project met enorme toegevoegde waarde voor haar bewoners. Een project met een gouden rand. Met de realisatie van dit project kunnen we de komende 50 jaar vooruit!

Vrienden van Riederborgh heeft een ANBI status, uw gift is fiscaal aftrekbaar.

Wilt u meer weten over deze actie en de mogelijkheden om een bijdrage te doen? Of wilt u vriend worden van Riederborgh? Neemt u dan contact op met Anton van Houdt a.vanhoudt@vriendenriederborgh.nl 

Meer over Riederborgh met meer dan 400 krachten werken we 24 uur per dag aan het welzijn en de zorg aan iedereen die voor zorg van Riederborgh kiest. Het aanbod omvat alle vormen van zorg: 

- verpleging en verzorging

- dagverzorging

- nachtzorg

- zorg op alarmering

- huishoudelijke zorg

- psychogeriatrische zorg

- palliatieve zorg

- thuiszorg

Meer lezen over Riederborgh, klik dan op deze link: Riederborgh, zorg met een gouden rand!
Meer lezen over Vrienden van Riederborgh, klik dan op deze link: Stichting Vrienden van RiederborghEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
9 donaties
€ 330,00