Jongerenreis Cantal

Jongerenreis Cantal | Geld inzamelen
 
 
Help het jongerenkoor Cantal met het realiseren van een reis naar Franciscaans Italië

Het jongerenkoor Cantal uit Alphen is voornemens om samen met jongerenkoor Bimoza uit Biezenmortel tijdens de herfstvakantie van 2017 een reis te maken naar Assisi in Umbrië. Het is een initiatief van de leden zelf.

Wie zijn wij?
Jongerenkoor Cantal wordt gevormd door een groep jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Het koor werd opgericht in 1983 en staat ook al ruim 30 jaar onder leiding van onze huidige dirigent, br. Richard van Grinsven. De leden zijn hoofdzakelijk kerkelijk actief en staan als zodanig ten dienste van de gemeenschap. Minstens elke maand verzorgen wij de viering in Alphen met gezangen die thematisch zijn gekozen en als zodanig de zeggingskracht van de viering versterken. Ook maken we zo nu en dan een mooie reis naar het buitenland met zijn allen, die voor vele van onze (oud-)leden ervaringen zijn voor het leven en vele onvergetelijke herinneringen hebben achtergelaten.

Doelstelling
Voor jongeren is het geen gemakkelijke opgave om zich liturgisch/religieus te tonen. Bij deze vereniging proberen we de jongeren gevoelig te maken voor belangrijke waarden in hun leven en oog te hebben voor ontwikkelingen in de samenleving die een bijdrage kunnen leveren aan hun persoonlijke groei. Het blijkt dat ze het zingen niet alleen beleven als hobby maar dat er ook een grote mate van betrokkenheid in zit. Kerkelijke betrokkenheid is voor ons eerder blik-verruimend dan vernauwend.

Plannen
Wij hebben het initiatief genomen om als groep een reis te maken en daarmee de onderlinge band te versterken. We doen dat samen met een ander jongerenkoor waarmee we contact hebben, Bimoza uit Biezenmortel. Naast de groepsgeest willen we in deze reis naar Franciscaans Italië iets proeven van de sfeer van St. Franciscus. Hij is een voorbeeld hoe je in de samenleving kunt staan, met oog voor de kleinen en zwakken. Hij leert ons op een verantwoorde wijze om te gaan met de schepping op basis van het Evangelie. Wij weten van anderen welke invloed zo’n reis en kennismaking kan hebben op je leven. Daarom zien wij er naar uit.

In concreto
We gaan gedurende de herfstvakantie 8 dagen naar Italië. We blijven een dag over in Zwitserland om daar diensten te verzorgen. Vervolgens gaan we door naar Assisi en treden ook daar als koor op. We logeren in kloosters waar we ook zelf koken. Het merendeel van de kosten dragen we zelf, maar via de crowdfund acte willen wij u vragen een bijdrage te geven in verband met de onkosten van de bus. Deze kost  6000 Euro. In het verleden droegen wij de kosten van de reizen grotendeels zelf, maar we merken dat alles steeds duurder is geworden terwijl onze inkomsten gelijk blijven. Uw bijdrage, hoe klein ook, is ons zeer welkom.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

9 donaties
€ 191,00
Doel: € 6.000,00
3%

Deze actie is gesloten.