JONGEREN IN DE KNEL

JONGEREN IN DE KNEL | Geld inzamelen
 
 

N.B. Mensen doneren ook via andere wegen aan dit initiatief. Het totaalbedrag van alle donaties is momenteel €4280,- Mede dankzij jullie giften kunnen we nu al ruim 300 jongeren helpen. Wil je als organisatie een groot bedrag doneren, neem dan contact met ons op via welkom@egelenco.nl.


GEPLANDE DATA, TIJDEN EN LOCATIES VAN DE TTT+ INSTRUCTIES

Zie het tabblad 'Updates'.

Wil je een TTT+ instructie of TTT+ workshop in jouw klas, school, zorginstelling, gemeente of organisatie, neem dan contact met ons op. Dit kan op locatie door geheel Nederland.


DE NOODSITUATIE


Steeds meer kinderen en jongeren zitten knel en hebben dringend behoefte aan ondersteuning. In toenemende mate is zelfs professionele hulp nodig. De wachtlijsten in de jeugdzorg zijn echter zo lang, dat zij soms meer dan een jaar moeten wachten op hulp, met alle mogelijke gevolgen van dien.


DE REDDINGSBOEI


Vanuit Egel&Co overbruggen wij deze tijd door het aanreiken van een (preventieve) ’reddingsboei' in de vorm van de Trauma (Tension) Tapping Technique, gecombineerd met een flinke dosis psychofysieke en psychosociale Egelbagage (TTT+). Naast de acute hulp vergroten we hiermee tevens proactief de zelfredzaamheid van kinderen en jongeren in het algemeen, zodat op termijn hopelijk steeds minder professionele jeugdzorg nodig is. 


DE AANPAK


TTT+ is een laagdrempelige en snel aan te leren ehbo-kit bij spanning en stress. Het brengt rust, geeft de gemoedstoestand een positieve boost, versterkt de psychofysieke en psychosociale veerkracht en zelfredzaamheid, vergroot de weerbaarheid en het aanpassingsvermogen én helpt om angsten, fysieke pijn, emotionele knelpunten en de gevolgen van traumatische ervaringen te verminderen.

De TTT+ instructie duurt 1 uur en wordt gegeven aan de kinderen en jongeren zelf. De eigen bijdrage is €10,- per deelnemer, wat weer ten goede komt aan deze actie. De TTT+ workshop is uitgebreider, duurt 2,5 uur en is bedoeld voor professionals, teams en organisaties zodat zij, naast de meerwaarde voor zichzelf, de TTT+ bagage tevens kunnen verweven met hun manier van lesgeven, begeleiden, coachen, trainen en aansturen.  


KRACHT DOOR VERBINDING


Een hechte samenleving, waarbinnen men door verbondenheid een stootje kan hebben, is als een maliënkolder waar alle ringetjes in elkaar grijpen en zo samen een sterk geheel vormen. Wij zijn met heel veel mensen die, als we onze krachten bundelen, heel veel voor elkaar kunnen krijgen.


ONZE BELOFTE


Als het lukt om in gezamenlijkheid een stevige financiële fundering te leggen onder dit initiatief, zetten wij ons zo lang we kunnen, met al onze kennis, kunde, ervaring en expertise in om TTT+ te verspreiden, mensen hierin op te leiden en daarmee zoveel mogelijk kinderen en jongeren te helpen. Neem gerust eerst contact met ons op voor meer informatie over ons, onze TTT+ missie en de mogelijkheden voor donatie.


Jürgen en Maria van Gorkum-Melis

Egel&Co
www.egelenco.nl
welkom@egelenco.nl
+31 (0)6 28 71 25 79


 

Jürgen van Gorkum
03-01-2024

GEPLANDE TTT+ INSTRUCTIES

Donderdag 25 april 14.00u.
Kun je niet op een gepland moment en heb je wel je interesse in een TTT+ instructie, neem dan contact met ons op via welkom@egelenco.nl.

LOCATIE
Egelpraktijk Rijen

DUUR
1 uur

EIGEN BIJDRAGE 
€10,- per deelnemer. Jouw bijdrage komt weer ten goede aan de actie 'Jongeren in de knel', zodat we nog meer kinderen en jongeren kunnen helpen.

INSCHRIJVEN
Omdat we maximaal 8 deelnemers per sessie kunnen ontvangen, graag eerst aanmelden via welkom@egelenco.nl. Na aanmelding krijg je per email een bevestiging van inschrijving en de routebeschrijving. 
12 donaties
€ 350,00