Jeugd techniekteam MarsMellows naar Detroit

Jeugd techniekteam MarsMellows naar Detroit | Geld inzamelen
 
 
Vriendenteam MarsMellows zoekt donateurs voor deelname aan het World Championship

Ons team, de MarsMellows, is een vriendenteam dat meedoet aan de wereldwijde techniekwedstrijd First Lego League (FLL). Ons team bestaat uit vier meisjes en drie jongens uit de 1e, 2e en 3e klas van twee middelbare scholen in Den Haag. In verschillende samenstellingen doen we al vier jaar mee met de FLL en hebben we al vele mooie prijzen gewonnen. Dit jaar zijn we eerste geworden bij de Benelux finale en dit betekent dat we Nederland mogen vertegenwoordigen op het World Championship in Detroit. 

Wat is de First Lego League (FLL)?

De FLL is een wereldwijde techniekwedstrijd voor kinderen tussen de 9 en 15 jaar, die jaarlijks wordt gehouden en waar wereldwijd meer dan 25.000 teams aan meedoen. De wedstrijd daagt jongeren uit om de rol van techniek en technologie te onderzoeken. Er moet een volledig autonome robot ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd worden, die tijdens de wedstrijden verschillende missies moet uitvoeren. Ook moet er een innovatieve oplossing worden bedacht en gepresenteerd rondom een jaarlijks wisselnd thema. DIt jaar is het thema 'Into Orbit' over ruimtevaart. 

Ons project

Ons project gaat over het eten van astronauten. We hebben onze onderzoeksvraag: 'Hoe kunnen we het eten van astronauten smakelijker maken?' breed onderzocht en met diverse experts in binnen- en buitenland gesproken. De smaak van het eten wordt voor ongeveer 80% bepaald door de geur en daar zit nu precies het probleem. Door het otnbreken van zwaartekracht gedragen geurmoleculen zich anders in de ruimte én hebben astronauten continu een verstopte neus. Onze oplossing is een combinatie van triggeren en trainen van het reukzintuig. Hierover zijn we in gesprek met diverse deskundigen. Misschien wel het mooiste aan ons project is dat onze oplossing, een geurmasker om een geurtraining mogelijk te maken, ook heel geschikt blijkt te zijn voor anosmie patiënten, dit is een aandoening waardoor deze mensen niet (goed) kunnen ruiken. 

Wat vond de jury van ons team?

Ons team ontving tijdens de finale een prachtige beoordeling van de jury op alle onderdelen. Over het project zei de jury: 'een creatieve presentatie met een originele oplossing met een sterke potentie tot een belangrijke bijdrage zowel binnen als buiten de ruimtevaart'. De jury was ook heel enthousiast over onze robot en nomineerde ons team voor mechanisch ontwerp en strategie en innovatie. Voor het onderdeel Core Values (samenwerking) ontving ons team op alle onderdelen de hoogste score. 

Kosten

Voor deze reis is veel geld nodig voor de vliegtickets, de accomodatie en ook voor de deelname aan het toernooi. We zijn op zoek naar sponsoren, maar hopen ook via deze crowdfunding geld in te zamelen om deze reis mogelijk te maken.  

Helpt u ons mee onze droomreis te maken en ons land te vertegenwoordigen in Detroit?

HEEL ERG BEDANKT!

Anne Fleur, Hans, Lieve, Lucas, Mia, Paul en Tjorven

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

28 donaties
€ 1.172,00
Doel: € 5.000,00
23%

Deze actie is gesloten.