Jesse at sea | Geld inzamelen
 
 

Jesse at sea

Ik ben Jesse Deelstra 14 jaar en mijn grote droom is om mee te gaan met School at Sea.

Ik hou enorm van Zeilen. Ik zeil graag op de lelievlet. Sinds 2 jaar ga ik ook regelmatig mee zeilen op de Klipper. (de Isis van de Gouden Vloot). Het zeilen op zo een grote boot vind ik geweldig, het is weer heel anders dan op een klein bootje. Op Isis heb ik geleerd dat je echt  moet samenwerken aan boord en goed moet luisteren naar de instructies van de schipper. Ook heb ik ervaren hoe gezellig het met elkaar aan boord is. Iedereen helpt mee, ook met het koken, en de afwas.  De sfeer aan boord maak je met elkaar, dit ervaar ik ook als ik met de zeeverkenners op kamp ben.

Als ik thuis kom van het zeilen op zo een groot schip. Gaat alles weer gewoon door. Ik moet in de schoolbanken zitten, huiswerk maken, eten wordt gekookt en mijn kleren liggen schoon in de kast. Ik wissel elke week van huis tussen mijn vader en moeder. En bij mijn vader heb ik met andere regels te maken dan bij mijn moeder. Op school leer je van alles over andere landen maar het is leren uit boeken. Ik zit op de vrije school en daar is het thema werken met je hoofd, hart en handen. Toch is het nog vooral veel met je hoofd leren.

Toen ik van school at Sea hoorde, bedacht ik me dat daar samen komt wat ik zoek. Zeilen op een groot schip op zee, ook leren uit boeken, maar ook praktisch leren. Leren aan boord, koken, wassen, zeilen, navigeren. En tussendoor het kennis maken met andere culturen en wat van de wereld zien. Het lijkt me ook fijn om een half jaar op 1 plek te wonen en nieuwe mensen te leren kennen. Ik weet dat ik op een aantal zaken geen invloed heb maar dat ik wel mezelf kan aanpassen in een situatie en dat ik er zelf wat van moet maken zonder hulp van  mijn familie. 

Wil je nog meer weten over mij en school at sea, kijk dan op mijn website.

Donaties groot en klein zijn van harte welkom. 

Voor meer informatie neem gerust een kijkje op mijn website jesseatsea.com

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

1 donatie
€ 11,00
Doel: € 25.000,00
0%

Deze actie is gesloten.