Geld inzamelen | Jasmijn at Sea
 
 

Jasmijn at Sea

Helpt u mij de juiste koers te varen?

Ahoy! 

School en zeilen, gaat dat samen? Jazeker!

En toevallig is dat nou net mijn droom, namelijk meedoen met School at Sea. 

Ik ben Jasmijn Pieters, 15 jaar en volg 4 VWO van het Motessori College in Nijmegen, waarom wil ik de oceaan als klaslokaal?

 

School at Sea biedt me de mogelijkheid om in een korte tijd te ontwikkelen en dat terwijl school gewoon doorgaat.

Met 35 medeleerlingen, 5 docenten, een aantal stuurmannen en een kapitein de oceaan bevaren. Met een driemaster zeilschip de Atlantische Oceaan over, richting het Caribisch gebied en weer terug.

Tijdens deze 6 maanden:

•   Maak ik hetzelfde schoolwerk als de leerlingen aan land, maar dan op het dek van een driemaster en met de oceaan als klaslokaal.

•   Bezoek ik verschillende landen, slaap voor een week bij de Rastafari's en leer verschillende culturen ontdekken en omarmen.

•   Pas ik de theorie in de praktijk toe. Zoals de boot navigeren doormiddel van wiskunde, welke krachten er op de boot werken door natuurkunde en pas ik mijn Spaans toe in de Spaanstalige landen.

•   Leer ik naast kennis veel over mijzelf. Met in totaal 46 mensen op een driemaster van 47 bij 8 meter. Hoe geef je elkaar dan toch de ruimte, maar zorg je ook goed voor jezelf?

•   Leer ik verantwoordelijkheid te nemen en leiderschap te tonen. We varen met het team het schip, dit kun je niet alleen, het eist samenwerking en verantwoordelijkheid. Het schoonmaken, eten koken en het schip varend houden. Je kunt niet zomaar achterover gaan zitten.

 

Een super gaaf avontuur waarin ik veel ervaringen op doe en nieuwe dingen ontdek. Een avontuur waarbij ik zal ervaren wat belangrijk is voor mij, maar ook voor anderen en de aarde waar we op leven. Als ik terug kom wil ik mensen inspireren en een voorbeeld zijn met hoe je dromen in vervulling kunt laten gaan. Er is zoveel mogelijk zolang je er maar voor gaat staan, dit is wat ik wil laten zien.

School at Sea, dat is wat ik wil, dus dat is ook waar ik voor zal gaan.

Aan dit enorme avontuur zit wel een prijskaartje, namelijk €25.000.Veel geld? Jazeker, maar naar mijn mening elke euro waard! Ook relatief, het is inclusief een half jaar eten, school, expedities en natuurlijk het onderhouden van het schip. School at Sea is een stichting en heeft dus ook niet de intentie om winst te maken.

De hele reis is 12.000 mijl, dat betekent zo'n €2 per mijl. Ik krijg dit niet in mijn eentje bij elkaar en kan elke hulp gebruiken, dus ook uw hulp is van harte welkom!

Wilt u mij helpen de juiste koers te varen en mijn droom werkelijkheid te laten worden?

U kunt mij helpen door te doneren, via deze pagina, u kunt een kijke nemen op mijn website, www.jasmijnatsee.nl voor de verschillende mogelijkheden, maar u helpt mij ook door mijn verhaal zo vaak mogelijk te delen! 

Wordt u deelgenoot van mijn reis? Dan verleggen we samen grenzen.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.


 

Laat een reactie achter

7 donaties
€ 186,00
Doel: € 25.000,00
0% / 64 dagen te gaan