Inzamelingsactie voor hovenier Frits Kroon | Geld inzamelen
 
 

Inzamelingsactie voor hovenier Frits Kroon

Frits is besmet geraakt met het gevaarlijke tekenvirus TBE.

Frits (64 jaar) is hovenier met een eigen bedrijf, Kroonjuweel. Hij is zzp’er en kostwinner. Frits en zijn vrouw houden heel veel van de natuur en zijn dan ook het meest buiten te vinden omringt met hun geliefde dieren.

Een paar weken geleden voelde Frits zich niet lekker worden, grieperig en hoofdpijn. De huisarts dacht aan griep en daarvoor kreeg hij een middel. Maar daarvan knapte hij niet op, in tegendeel, hij werd steeds zieker.

Eerst verergerde zijn hoofdpijn en daarna verslechterde hij snel. Frits was op een gegeven moment niet meer aanspreekbaar. Ook kon hij niet meer lopen en zijn arm optillen. Bij de huisarts gekomen, werd hij gelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar in eerste instantie aan een hersenvliesontsteking gedacht werd.

Uiteindelijk bleek hij inderdaad een hersenvliesontsteking te hebben maar dan afkomstig van het nog redelijke onbekende en gevaarlijke tekenvirus TBE. Er bestaat wel een vaccin maar geen specifiek geneesmiddel. Ondertussen zijn wij al een paar weken verder en is Frits deze week opgenomen in een revalidatiecentrum, waar hij verzorgt word. Op dit moment is hij al ruim 10 kilo afgevallen en gaat het gelukkig ietsjes beter. Maar het is nog onduidelijk wat zijn vooruitzichten zijn, hij overleeft het maar waarschijnlijk zal hij niet helemaal meer de oude worden.

 

Omdat Frits kostwinner is en zzp’er betekent dit, dat er nu geen inkomsten zijn. Omdat het ook niet duidelijk is of hij hierna zijn werk weer kan uitvoeren, zijn wij deze inzamelingsactie begonnen. Wij willen Frits en zijn vrouw Mieke, graag enigszins financieel ontzorgen omdat deze hele situatie al stress genoeg oplevert. Zodat in ieder geval de noodzakelijke kosten betaald kunnen worden en dat hun geliefde dieren ook voorzien worden in hun onderhoud.

Wij hopen via deze weg op uw steun te kunnen rekenen en dat u een kleine bijdrage wilt doneren, ook het delen van deze inzamelingsactie word heel erg gewaardeerd.

 

De diverse media hebben al aandacht besteedt aan de situatie van Frits deze artikelen kunt u hier teruglezen:

https://www.tubantia.nl/hof-van-twente/gevaarlijk-tekenvirus-maakt-hovenier-frits-kroon-uit-delden-doodziek~af16ddc8/

 

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1063478771/hovenier-frits-kroon-lijdt-intens-na-tekenbeet?utm_source=google&utm_medium=organic

 

Wilt u meer weten over dit relatief onbekende virus dan kunt u de volgende link bekijken:

 

https://www.rivm.nl/tekenencefalitis

 

Wij zijn deze inzamelingsactie gestart voor Frits Kroon, in overleg en met toestemming van zijn vrouw Mieke Kroon.

 

 

Met warme groet  

 

 

 

 

Apolonia Ritsema
09-08-2019

Met Frits gaat het zo langzaamaan ietsjes beter. Nadat hij eind juli een tegenslag had, de Lyme speelde op en dit resulteerde erin dat een deel van zijn gezicht begon te hangen, begint de antibiotica (nieuwe kuur) eindelijk iets te doen. Na een tijd in het ziekenhuis en daarna in het revalidatiecentrum te zijn geweest mag hij vanaf aankomend weekend naar huis. Uiteraard krijgt hij daanaast hulp en revalidatietherapie. Hij is er nog niet en het zal ook wel lang gaan duren voordat hij aansterkt. 

 

Maar wij zijn hoopvol omdat hij nu naar huis mag en in zijn eigen omgeving kan herstellen. 

 

De 1ste uitbetaling van deze actie is geweest en namens Frits (en Mieke) willen wij jullie bedanken voor jullie steun. Elke extra euro is nog welkom dus als je deze actie nog eens wilt delen dan zijn wij erg dankbaar.

 

Voor nu een goed weekend!


 

Laat een reactie achter

63 donaties
€ 1.980,00

Deze actie is gesloten.