Inzameling voor Families Bootongeluk Suriname

Inzameling voor Families Bootongeluk Suriname | Geld inzamelen
 
 
Bij een bootongeluk op de Surinaamse rivier de Coppename zijn zeven mensen omgekomen

,,Het tragisch heengaan van zoveel gezinsleden van families uit de dorpen Corneliskondre en Grankreek heeft de Surinaamse gemeenschap en vooral de inheemse gemeenschap van ons land geschokt en in diepe rouw gedompeld’, zegt de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname op de website van Starnieuws.
De smart wordt groter omdat zoveel inheemse families zijn getroffen door het ongeluk, zegt de Vids. ,,Er bestaan uitgebreide familieverbanden tussen de dorpen.” 
Corneliskondre en Grankreek liggen in het noorden van Suriname, zo'n 150 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Paramaribo. De boot waar de slachtoffers in zaten is omgeslagen in het onstuimige water van de rivier. Door een grote golf die tegen de houten boot sloeg, raakten de inzittenden in paniek en kwamen aan een kant te zitten.
Zwemvest
Toen ze probeerden het water uit de boot te scheppen kantelde deze om. Geen van de mensen in de boot droeg een zwemvest, terwijl dit wel verplicht is bij het reizen in de open korjalen.
Volgens Surinaamse media is een aantal opvarenden door dorpsbewoners uit het water gehaald. Het ongeluk gebeurde rond middernacht. Onder de slachtoffers zijn drie tot vijf kinderen, de media in het Zuid-Amerikaanse land zijn daarover niet eenduidig.
De regering van president Desi Bouterse zegt in een verklaring ‘met grote ontsteltenis’ kennisgenomen te hebben van het ongeluk. Bouterse bezocht het ziekenhuis waar gewonden van het ongeluk zijn opgevangen.


LATEN WIJ DE FAMILIES ONDERSTEUNEN IN DEZE MOEILIJKE PERIODE.

De zoekacties alsook afscheid/begrafenissen zullen heel wat gaan kosten.

Steun uw medemens !!!

 

Alvast bedankt namens de nabestaanden..Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 10,00
Doel: € 2.000,00
0%

Deze actie is gesloten.