Inzamelactie voor kindertehuis in Kenia

Inzamelactie voor kindertehuis in Kenia | Geld inzamelen
 
 
Geld ophalen voor bouw kindertehuis Kumbatio

In de stad Thika in Kenia zijn veel kinderen het slachtoffer van traumatische omstandigheden, zoals verwaarlozing, misbruik, mishandeling en verlating. Het inzicht dat veel kinderen vooral in deze omstandigheden terecht komen door armoede en corruptie, is iets waar Kumbatio iets aan wil doen. Kumbatio betekent ‘omhelzing’ in het Swahili en het symbool van de stichting is het omhelzen van een kind door de moeder en haar liefde. Kinderen worden opgevangen in Kiota Children’s Home. Kiota betekent ‘nest’ en staat symbool voor warmte, aandacht, zorg en het uitvliegen wanneer de tijd rijp is om uit te vliegen.

De kinderen van Kiota volgen onderwijs, een belangrijke pijler om de cirkel van de armoede te doorbreken. Daarnaast worden ze onder begeleiding van een psycholoog voorbereid op hun toekomst door onder andere hun trauma’s te verwerken.

Echter om de missie van Kumbatio zoveel mogelijk te benaderen hebben we veel meer ruimte nodig, dan we nu hebben in het huis. Ruimte om alleen te zijn, ruimte om te kunnen vergaderen, ruimte om familieleden een bezoek te laten brengen aan hun kind, ruimte voor zelfvoorziening, ruimte om wonen en werken te scheiden.

Daarvoor is The Kiota Dream ontwikkeld: het aankopen van een stuk land van 1,5 hectare (3 voetbalvelden) met gezinshuizen, een kantoor en een vrijwilligershuis om de kinderen de ruimte te geven zich in ieder opzicht te kunnen ontwikkelen en dus wel de mogelijkheid te creëren de missie optimaal te benaderen.

Voor de eerste fase van dit project hebben we nog €37.000 nodig om in samenwerking met Wilde Ganzen de droom waar te maken. Dit willen we grotendeels binnenhalen met de sponsoractiviteit TOUR DE KIOTA, een wielertocht van ongeveer 150km. Hierbij is iedere euro een symbolische m2 land waard. We komen dan dus aan €15.000. Daarnaast willen we in deze eerste fase een omheining bouwen welke zo’n €10.000 kost. Bij elkaar zitten we dan op €25.000. De overige €12.000 wordt verspreid over meubilair, watertanks, aanleggen elektriciteit en waterleidingen. Je kan hier meer over lezen op www.kumbatio.org/fundEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
8 donaties
€ 110,00
Doel: € 20.000,00
0%

Deze actie is gesloten.