Inrichting Speeltuin Oosthoek te Kollum

Inrichting Speeltuin Oosthoek te Kollum | Geld inzamelen
 
 

Na de komst van de wijk Molenhoek te Kollum in 1997 is de huidige speeltuin ingericht door de toenmalige Speeltuinvereniging Kollum. Vanaf 1997 is er volop gebruik gemaakt van de speeltoestellen door buurtkinderen en hun vriendjes. Ook grootouders kwamen graag met hun kleinkinderen naar deze speeltuin. De afgelopen jaren zijn er door de gemeente diverse toestellen afgekeurd en afgevoerd. Hierdoor raakte de speeltuin steeds leger en zijn er op dit moment geen speeltoestellen meer aanwezig met uitzondering van een paar wipkippen. Buurtbewoners hebben gezamenlijk het initiatief genomen om de speeltuin opnieuw te voorzien van speeltoestellen. De financiële middelen vanuit de gemeente Noardeast-Fryslân zijn zeer beperkt. Wél gaat de gemeente de speeltuin na de nieuwe inrichting overnemen en de toestellen en het terrein onderhouden. Ook zal het speelterrein vóór het plaatsen van de nieuwe speeltoestellen opnieuw gaan draineren. 

Speciaal voor de nieuwe inrichting is de speeltuinvereniging Oosthoek opgericht. Het bestuur houdt zich in eerste instantie bezig met het binnenhalen van financiële middelen door middel van het aanschrijven van diverse subsidiefondsen. Ook vraagt zij aan buurtbewoners en bedrijven om een donatie te doen aan deze herinrichting.

Middels deze crowdfundactie kunnen bedrijven, bewoners en anderen een financiële donatie doen. Neem ook een kijkje op de speciale website van de speeltuin: www.speeltuinoosthoek.nl Hier kunt u eventueel ook het projectplan aanvragen zodat u zich vantevoren kunt inlezen voordat u besluit te gaan doneren.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
43 donaties
€ 1.175,00