Innie mini brouwerij in Sluiswachtershuisje LRC | Geld inzamelen
 
 

Innie mini brouwerij in Sluiswachtershuisje LRC


Buiten bij de Sluis heeft in 2018 ingeschreven op een openbare aanbesteding van de gemeente Utrecht. Verbouwing / ontwikkeling van Sluiswachtershuisje tot horeca gelegenheid. Hiervoor hebben we een plan ingediend waar we als winnaar uit de bus kwamen. Na veel energie, veel vertraging (oa door flora en fauna onderzoek naar vleermuis activiteiten) konden we dan eindelijk open op 4 oktober 2020. Om 10 dagen later weer dicht te gaan ivm corona. Het is een hard gelag.... na zo'n tijd......zo'n inspanning.....zoveel geinvesteerd.....geen overheidssteun (ivm feit dat we starter zijn) niet te kunnen draaien! We redden het, doen zeer rustig, groeien met afhaal menu's e.d. We zijn optimistisch en denken ook toch weer vooruit. En dat is om het laatste puzzelstukje in ons plan te kunnen leggen dat we heel graag zouden willen verwezelijken maar geen geld meer voor hebben. Een mini brouwerij in het oude pomphuis creeren om 100 tot 200 liter per maand te brouwen, zodat de fijne mensen in de Vinex en de bezoekers van De Sluis kunnen genieten van unieke eigen gebrouwen speciaal biertjes!

Terwijde Bierclub begon twee jaar geleden met het brouwen met en voor mensen in Terwijde en Leidse Rijn. Hierbij wordt samen gewerkt met externe brouwerijen. Maar een eigen brouwerij om te experimenteren zou het helemaal compleet maken. Door dit project komen de dromen van Buiten bij de Sluis en Terwijde Bierclub samen. Dank voor elke steun! 

Natuurlijk doen we graag wat terug:  

- Iedere donatie: Eeuwige dankbaarheid en een gratis biertje om te proosten op de nieuwe brouwerij 
- Donaties vanaf 75 euro:  Gratis 6-pack Sluis-bier 
- Donaties vanaf 100 euro: Gratis 6-pack Sluis Bier + Je naam wordt gegraveerd in de brouwketel
- Donaties vanaf 250 euro: Bier proeverij en rondleiding in de brouwerij voor 2 personen + Je naam wordt gegraveerd in de brouwketel
- Donaties vanaf 500 euro: Bier proeverij en rondleiding in de brouwerij voor 8 personen + Je naam wordt gegraveerd in de brouwketel
- Donaties vanaf 1000 euro: Bier proeverij en brouw workshop voor 8 personen + je krijgt 150 flessen van je eigen gebrouwen bier voorzien van eigen label + Je naam wordt gegraveerd in de brouwketel
- Donaties vanaf 1500 euro: Alles hier boven + Je krijgt een eigen glas met je naam er op bij Buiten bij de Sluis. We zullen het telkens riant vullen. 

Willem van Weert
05-06-2021

Hi Lieve mensen, de terrassen zijn weer open en vanaf 5 juni mogen we ook weer naar binnen met max 50 personen. Het begint weer ergens op te lijken:) Dat betekent dat er ook weer vraag naar biertjes komt, wat natuurlijk leuk is. Maar om onze eigen biertjes te kunnen brouwen moeten we toch nog ff geldud hebben. We zitten nog steeds op de vergunning te wachten voor de mini brouwerij, maar er is telefonisch gezegd dat het goed zit. Dus dat is geruststellend. Ondertussen hebben we al aardig wat verbouwd in het pomphuis en komen ze volgende week om krachtstroom aan te leggen voor de brouwketel en om een afvoer/schrobput in de vloer te maken. Ook hebben we onze eerste aankopen gedaan: een maischketel, een vergistingsketel en een 2dehands koelsysteem overgenomen van de jongens van Van de Streek bieren. We zitten in de laatste fase en hopen toch echt dat we nu binnen een maand een brouwdag kunnen hebben. We willen nogmaals iedereen bedanken voor hun bijdrage en maak je bekend als je langs komt! Na de zomer gaan we een brouwerijdag met alle donateurs opzetten, gaan we onze tegenprestaties inlossen en heffen we het glas. 


Willem van Weert
25-04-2021

Lieve mensen, 

Hierbij weer een update van ons. We zitten in de laatste fase van onze AGP vergunning aanvraag. De douane heeft nog wel enkele vragen maar ziet geen rode vlaggen meer! Ze hebben ook nog een foto van het hekwerk nodig. Nou die kunnen we volgende week mailen, want dan wordt het hek, de brouwstellage en de tafel voor de vergisting tanks geplaatst. We hebben ook een bankrekening aangevraag die hopelijk volgende week in de lucht is (vroeger had je een rekening in een dag, tegenwoordig duurt dat 2 weken.....). Enfin we zijn weer een stap verder maar we zijn er nog niet helemaal! Help ons nog met dat laatste zetje! We sluiten deze actie eind mei! Voor iedereen die ons al geholpen heeft nogmaals dank! We gaan de ketels hopelijk volgende week bestellen en fingers crossed dat we de vergunning nu ook binnen paar weken hebben, dan kunnen we het eindelijke gaan brouwen! We keep you posted!:) 


Willem van Weert
24-03-2021

Lieve mensen, dank nogmaals voor alle steun. We hebben onze plannen iets aangepast in ambitie en het geheel iets versimpeld. Hoofddoel is dat we de vergunning krijgen (ziet er goed uit) en dat we kunnen starten met brouwen van leuke biertjes. We starten met 2 vergisting ketels ipv met 3, de plateau vloer hebben we in de ijskast gezet, evenals het loopbrugetje. Deze komen op het wensenlijstje voor later. Door te versimpelen wordt ons doel eerder haalbaar en kunnen we hopelijk in Mei aan het brouwen slaan:). We hopen wel echt nog op een eindsprintje komende maand! 


Willem van Weert
06-03-2021

Yes we hebben 25% gehaald! Dank voor alle donaties! We moeten nog even door, hebben gisteren overleg gehad met onze brouwmeester Edward en "consultant Arjan" van Walhalla brouwerij over de opstelling van het brouwhuis, spatwatervrije stopcontacten, waar de afvoer in de vloer, wat voor glycol koeler er moet komen, welke cct's (vergisting tanks) en zo nog veel meer dingen. Dat we na een paar uurtjes vergaderen om 11.00 uur ook maar een biertje open hebben getrokken dat de mannen hadden gebrouwen. Dit is waar we het voor doen:) 


Willem van Weert
15-02-2021

Aanstaande woensdag hebben we een meeting met de belastingdienst / douane ivm een accijnsgoederenplaats (AGP) zoals dat heet. Eigenlijk is dit de vergunning om een brouwerij te mogen starten. Er gelden strikte regels en hopelijk zijn die allemaal te tackelen...! En anders verzinnen we er wel wat op:)! 


Willem van Weert
12-02-2021

Lieve mensen, dank voor de support en de donaties! Super fijn. En we zitten op 10%, Yes! 


 

Laat een reactie achter

148 donaties
€ 6.451,00
Doel: € 7.500,00
86%