Inloophuis voor veteranen en geuniformeerden

Inloophuis voor veteranen en geuniformeerden | Geld inzamelen
 
 
Steun de inloop voor veteranen en geüniformeerden, een plek voor hulp en ondersteuning

Op verschillende plekken in Nederland zijn er inloophuizen voor veteranen en (ex)geuniformeerden. In de regio Hoeksche Waard zijn er wel veteranen en (ex)geuniformeerden, maar er is geen voorziening waar zij terecht kunnen. 

Waarom een inloophuis?

  • een plek voor ontmoeting, ontspanning en activiteiten
  • (h)erkenning
  • hulp en ondersteuning
  • voor relaties ter ondersteuning
  • voor belangstellenden zijn wij ook open, zodat zij meer te weten kunnen komen over onze Nederlandse veteranen.

Met steun van de gemeente hebben we een pand gekregen waar we de inloop gaan verwezenlijken. Maar voor de totale bekostiging en inrichting is geld nodig! Zo maken we er een fijne plek van waar onze veteranen graag komen.

Veteranen en geuniformeerden

Veteranen zijn (ex)militairen die uitgezonden zijn geweest namens de Nederlandse Krijgsmacht. Denk aan uitzendingen naar Libanon, Cambodja, Joegoslavië, Afghanistan, Mali. Veel veteranen kijken met een goed gevoel terug op de bijdrage die zij hebben geleverd aan onze vrijheid.

Voor een deel van onze veteranen loopt dit anders. Zij hebben nare dingen meegemaakt en de verwerking hiervan gaat niet goed. Zij lopen dan PTSS op. Voor hen is het belangrijk dat zij (h)erkenning en ondersteuning vinden dicht in de buurt.

Ook geuniformeerden zijn bij ons van harte welkom. Te denken valt aan politie, brandweer, ambulance of NS. Hoewel zij hun werk wat dichter bij huis doen, komen zij ook in aanraking met heftige situaties. Ook zij kunnen op onze ondersteuning rekenen.

Daarnaast vergeten we het thuisfront niet. Zij kunnen te maken krijgen met een familielid die hulp en ondersteuning nodig heeft. Ook voor hen zijn wij beschikbaar.

Steun ons zodat wij onze Nederlandse Veteranen en (ex) geuniformeerden een plek kunnen geven waar zij terecht kunnen!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 20,00
Doel: € 10.000,00
0%

Deze actie is gesloten.