We gaan door voor Rateb!

We gaan door voor Rateb! | Geld inzamelen
 
 
Help Rateb en zijn gezin om dóór te gaan, na de brute inbraak in hun pas geopende winkel.

Update: we gaan door! Het streefbedrag is gehaald. Fantastisch! Toch gaat de actie verder. Waarom? Doneeractie.nl trekt van het ingezamelde bedrag 6% af voor de door hen gemaakte kosten. Verder gaat er per donatie € 0,89 naar Doneeractie.nl.
Om de familie toch een cheque van minimaal 3.000 euro te kunnen overhandigen, loopt de actie door tot 25 februari.
Jouw donatie is dus nog steeds van harte welkom!

/////////
De Papendrechtse supermarkt Maha, genoemd naar het dochtertje van eigenaar Rateb, is in de nacht van woensdag 31 januari op donderdag 1 februari opengebroken.
Rateb vluchtte met zijn vrouw en 2 kinderen uit het door oorlog verwoeste Syrië. Hij wilde zo snel mogelijk in zijn eigen inkomen te voorzien. "Ik wil een voorbeeld zijn voor mijn zoon en dochter."

Veel gestolen
Drie maanden geleden lukte dit met de opening van zijn supermarkt. Helaas is de droom van het gezin al snel ruw verstoord door de inbraak. Naast veel electronica (beveiligingscamera's inclusief harde schijf, kassa, laptop, electronische weegschaal) werd ook een deel van de voorraad levensmiddelen (b.v. aantal dozen Red Bull) gestolen en werden de koelingen kapot geslagen.

Omdat veel van de gestolen spullen tweedehands gekocht zijn, keert de verzekering maar een klein bedrag uit (dagwaarde). Dat is zelfs nog te weinig om weer tweedehands spullen van kopen. Eigen geld heeft hij niet, omdat hij alles wat hij overhield gebruikte om zijn winkel te perfectioneren.

Rateb gaat niet bij de pakken neerzitten. "Dit is niets vergeleken met wat we in Syrië hebben meegemaakt." Maar jouw financiële steun kan hij heel goed gebruiken!

Geef alsjeblieft, alle kleine beetjes helpen!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

131 donaties
€ 3.335,00
Doel: € 3.000,00
111%

Deze actie is gesloten.