Ik wil mijn kinderen niet verliezen

Ik wil mijn kinderen niet verliezen | Geld inzamelen
 
 
HELP me mijn gezin samen te houden.

Afgelopen jaar was een zwaar jaar voor mijn kinderen.

Na een zwaar ziektebed van 7 mnd zijn ze is hun vader op 46 jarige leeftijd overleden.  Vanaf moment dat hun vader ziek werd hebben mijn partner en ik samen met de kinderen hem zoveel mogelijk bijgestaan. Dit betekende wel dat onze zaak een poos stil lag daar al onze tijd besteed werd aan hun vader en de kinderen. Gevolg dat we failliet werden verklaard hebben we ons bij neergelegd. Op dat moment was hun vader belangrijker.

Toen de zaak van mijn partner failliet werd verklaard waren de schuldeiser en hun advocaten van de omstandigheden op de hoogte. Maar het interesseerde hun niet, we kregen geen uitstel.

Nadat het faillissement werdt uitgesproken werd er een curator aangewezen. Helaas zat het ons niet mee dat we een koude berekende curator/advocaat kregen. Hij heeft goed gebruik gemaakt van de mazen in de wetten. Wat resulteerde in een leefgeld van 260 pmd. We hebben geprobeerd om beschermingsbewind aan te vragen. Tot heden geen enkel bericht over de 2 ingediende aanvragen. Extra onkosten op medisch gebied of nodig om te kunnen blijven werken werden niet beantwoord of vergoed.

Op 16 september kregen we indirect via hulpverlening het bericht dat de woning werdt verkocht in overleg met de bank daar er overwaarde was. De curator zou een makelaar zoeken. 9 december eindelijk een bezoek en gesprek van makelaar en curator. Er werd oa aangegeven dat de woning veel leger moest. Toen we vroegen om middelen om dit te realiseren zoals opslag en vervoer werdt dit niet gegeven. Dit moesten we zelf regelen/betalen. Nou dat is echt niet te doen met 260 pmd  met 6 personen. De makelaar zou nog contact op nemen met curator. Verschillende hulpverleners enz. Gevraagd voor hulp. Overal kregen we geen daadkrachtige hulp alleen opmerkingen en doorverwijzingen.

Evengoed geprobeerd al zaken weg te doen door ze weg te geven. We hoorden al die tijd niets meer over de verkoop van de woning. 

En dan staat ineens 14 -1 een medewerker van de bank aan de deur. Die kwam polshoogte nemen daar het nu al 5 mnd duurde en de woning nog niet te koop stond. Tevens werd er gezegd als de woning niet binnen 2 weken te koop stond men overging naar de woning te veilen.

De curator had de bank medegedeeld dat we niet wilden mee werken. We hebben toen uitgelegd dat het niet een kwestie was van willen. Maar dat we gewoon geen geld ervoor hadden en we ook geen enkele hulp kregen van de curator of makelaar. We waren ook al lang op zoek  naar een andere huurwoning.

We zijn gelijk begonnen met overal nog eens aan de noodbel te luiden. Helaas veel gepraat maar 0 concrete hulp. Nadat hulpverleners contact kregen met de curator kregen we ipv positief nieuws nog meer tegenslag.

De woning moest verkoop klaar zijn binnen 1 week. Want de makelaar zei dat de woning in huidige staat onverkoopbaar was. Op verzoek voor geld om de woning verkoop klaar te krijgen was het antwoord dat we er zelf voor moesten zorgen. Bij de vraag voor als we een huurwoning vonden of hij dan de borg/Huur ter beschikking wilde stellen kregen we hetzelfde antwoord. Tevens mochten we niet hoger dan sociale huurgrens. Dus afhankelijk van woningbouwstichtingen. En curator wilt eerst contract lezen voor hij toestemming gaf. 

Dus nu staan we met de rug tegen de muur.

Hoe krijgen we de woning verkoop klaar zonder enige financiële hulp.

Hoe kunnen we een woning huren zonder geld voor borg/Huur.

Dat betekend dat als de woning is verkocht/geveild we dus dakloos worden. En omdat er kwetsbare kinderen in het gezin zijn is nu ook jeugdzorg erbij betrokken. Zodra we dakloos worden worden de kinderen weg gehaald en in pleegzorg geplaatst.

Dit zou betekenen dat ze binnen 1 jaar hun vader hebben verloren, hun moeder verliezen en ook elkaar.

Het enige wat ons kan redden is helaas dat wat we niet hebben en bij niemand kunnen aan kloppen. Geld.

Geld voor de woning verkoop klaar te krijgen is al gezien de korte tijd al onmogelijk.

Enige wat dan nog een veiling tegenhoud is de achterstand van 7000 te betalen. Dan hebben we extra tijd om de woning klaar te krijgen.

Maar ook hier hebben we de tijd tegen.

Dus hopen op een woning. We kunnen misschien particulier iets vinden. Maar dan zit je weer met dat er niets is voor huur/borg.

Een advocaat inhuren lukte ook niet. Daar we door te weinig budget geen rechtsbijstandverzekering meer hebben. En zelf geen geld voor een advocaat te betalen. Toevoeging krijgen we niet daar hier ook weer verschil is met wat je op papier hebt en in werkelijkheid. 

We hebben eerst Het geprobeerd via eigen netwerk en Facebook oproep. Er is een beetje hulp met opslag en verf als jelpen met inpakken/opruimen. Vervoer is lastig.Maar dit is nog lang niet voldoende en de tijd wordt ook een probleem.

Hopelijk kan iemand ons hier helpen.

Alvast bedankt namens de kinderen en ons.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 55,00
Doel: € 8.000,00
0%