Ik wil die glimlach weer zien.

Ik wil die glimlach weer zien. | Geld inzamelen
 
 
52 jarige werkloze wil zijn eigen koekjes bakken

Na maandenlang thuis zitten en honderden sollicitaties, ben ik het zat om nog langer het gevoel te krijgen er niet meer bij te horen. Iedere afwijzing is toch weer een teleurstelling en op een gegeven moment ben je daar klaar mee. Ik wil weer aan het werk, maar nu als eigen baas en ik wil creëren, taarten maken, gebak, koekjes en allerlei andere zoete dingen waar mensen blij van worden. Terug naar het gevoel dat ik al van jongs af aan ken.

Als 10-jarig ventje werkte ik in de vakanties op de bollenvelden en maakte ik ’s avonds appeltaarten. Die verkocht ik dan voor 10 gulden en ik hield dan ongeveer een gulden over. Natuurlijk was het leuk om er iets aan te verdienen, maar de mooiste beloning was de glimlach van mijn collega’s te zien als ik weer met een heerlijk verse geurende taart de bollenschuur in kwam lopen. Mijn ouders waren dan ook niet verbaasd dat ik na de lagere school een opleiding voor banketbakker ging volgen. Het was zelfs een opleiding waar broodbakken ook onderdeel van was. Ik liep tijdens mijn opleiding stage bij een geweldige banketbakker in Oegstgeest en ik ging na mijn opleiding aan het werk bij een banketbakker in Leiden en na een jaar bij een banketbakker in Heemstede. Ik vond het geweldig, maar helaas ging het mis. Ik werd behoorlijk ziek en was genoodzaakt om te stoppen. Opnieuw de (avond)schoolbanken in en een andere carrière opbouwen. Van administratief medewerker tot manager bij diverse verzekeraars en contactcenter organisaties. Dit betekende niet het einde van mijn drang om te bakken en mensen blij te maken. Dat is altijd gebleven en is de afgelopen jaren alleen maar meer geworden. Wekelijks maak ik taarten, cup cakes, bonbons en zelfs brood. Het is heerlijk om dat gevoel van ‘toen’ regelmatig te beleven.

Doordat ik vorig jaar nogal abrupt te horen kreeg dat mijn contract niet verlengd werd, ga je eerst op zoek naar een nieuwe baan en blijf je zoeken binnen het geijkte pad. Totdat je tot het besef komt, dat dat geen zin heeft en dat je je hart moet volgen. Ik wil me weer dagelijks voelen als dat ventje van tien en iedere dag mensen blij maken. Niet alleen door zelf taarten en dergelijke te maken, maar het vooral ook aan anderen te leren. Professioneel of gewoon voor een kinderfeestje. Ik wil nieuwe dingen proberen, maar zeker ook dingen van vroeger nieuw leven inblazen en werken met biologische producten.

Ik weet zeker dat het een succes kan worden, maar dan heb ik nog wel wat financiële hulp nodig. Wil jij me daarbij steunen? Een taart als bedankje is een optie, of cupcakes, of handgemaakte bonbons... Of een middagje leren hoe je de perfecte appeltaart bakt kan ook. Daar komen we samen wel uit.

Dank je wel.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

2 donaties
€ 30,00
Doel: € 10.000,00
0%

Deze actie is gesloten.