Ik wil als wereldburger op stage in Zuid Afrika

Ik wil als wereldburger op stage in Zuid Afrika | Geld inzamelen
 
 
Wereldburgerstage Kaapstad

Waarom wordt deze stage georganiseerd?

Deze wereldburgerstage wordt georganiseerd door Stichting Global Exploration. Deze organisatie stelt zich tot doel Nederlandse jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en op die manier er van te leren. Tijdens een 12 dagen durende stage maken de leerlingen van onze school kennis met andere culturen en levenswijzen in landen in ontwikkeling. We leggen contact met leeftijdgenoten, en werken samen met hen. We praten, sporten, zingen, dansen en doen allerlei klusjes zoals sportvelden opknappen, bomen planten, klaslokalen schilderen en nog veel meer. We gaan de kinderen bijvoorbeeld helpen bij het leren gebruiken van computerprogamma's zoals Word, Excel, Powerpoint en Adobe om hun een extra steuntje in de rug te geven en hun een kans te geven op een beter bestaan. Zo leren wij dat mensen over de hele wereld anders zijn en toch ook hetzelfde, maar dat dat ook prima is. Daarom organiseert SGE voor het onderwijs projecten in ontwikkelingslanden. Hun motto is: together one world.

Stichting Global Exploration is een non profit organisatie die werkt vanuit de Duurzame ontwikkelingsdoelen die in 2016 door de VN zijn opgesteld. De zeventien Sustainable Development Goals, of Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn bedacht om de wereld tot "een betere plek te maken in 2030". Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering.

 

Wat houdt de stage in

 

Voordat we echt op reis gaan naar Zuid Afrika hebben we nog een traject waarbij we vaak bij elkaar komen met de begeleiders van SGE. We zijn ingedeeld in crews met een eigen thema n.l.: Culture & Economy, Nature & Environment, Health, Education & Recreation.

In deze voorbereiding worden we geïnformeerd over diverse deelgebieden. Dit noemen ze Masterclass “Wereldburgerschap”. Doel van de masterclass is het in aanraking komen met de ontwikkelingsdoelen en deze koppelen aan het land van bestemming.

Masterclasses:

1. Wereldburgerschap

2. Health

3. Nature & Environment

4. Education & Recreation

5. Culture & Economy

6. plenaire bijeenkomst: opening in Januari

7. Slotmanifestatie op de eigen locatie

 

De totale stagereis duurt 12 dagen en de reis is in de aankomende meivakantie. Ik ga met een groep van 18 mensen en 3 begeleiders op reis.

We vertrekken de donderdag voor de meivakantie en komen de zondag aan het einde van de meivakantie terug.

 

In de regio Johannesburg bezoeken we het project Sithand’Izingane (http://www.sithandizingane.co.za/ )dat in de buitenwijk Tsakane (https://en.wikipedia.org/wiki/Tsakane) ligt. Het project verzorgt naschoolse activiteiten voor meer dan 1000 jongeren.  Met de trein gaan we naar Kaapstad waar we zullen slapen bij de homestays van de Mama’s in Langa(https://en.wikipedia.org/wiki/Langa,_Cape_Town). Een aantal dagen lang zullen we optrekken met de jeugd van Bonteheuwel Secondary school. Daarnaast ondersteunen we jongerenproject Keep Them Safe in Langa(https://global-exploration.nl/partner/keep-them-safe-project/). Bij New Kidz on the Block (http://www.newkidz.org.za/) moeten we allerlei klusjes doen. Dit project vraagt aandacht voor de vele aidswezen in Zuid-Afrika. We gaan ook een wilderness experience doen samen met de jeugd van Usiko. En we gaan ook nog naar het Apartheidsmuseum (https://www.apartheidmuseum.org/robben-island), Robbeneiland. Zuid-Afrika: 'N ervaring wat nooit vergeet word nie! 

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in andere landen en hun cultuur. En ik denk dat dit een geweldige werk ervaring zal zijn om het land en de mensen te leren kennen.

Ik wil graag helpen en ben bereid met mijn inzet in Kaapstad het project te ondersteunen.

 

 

Mijn belangrijke vraag

 

Deze reis kost veel geld. Geld dat ik niet allemaal zelf kan verdienen. Daarom wil ik oa. jullie vragen mij te helpen om deze wens te realiseren.  

 

Ik wil graag ook iets terug doen aan de mensen die mij helpen en ondersteunen. Daarom ga ik een website maken waar alles op komt te staan. Daarop kunnen jullie mij volgen. Je kunt mij daar volgen en kijken wat ik daar allemaal doe en leer. Je kunt dus meemaken wat ik beleef maar je kunt ook veel van het land leren omdat ik tussen de mensen kom die daar wonen en leven. Via hun krijg ik allerlei verhalen en beelden uit de eerste hand. Ik ga proberen jullie zo goed mogelijk te informeren. 

 

Ik heb in totaal 2000 euro nodig. Ik kan zelf voor ongeveer 600 euro zorgen omdat ik veel werk bij de AH. Ik heb dus nog best veel geld nodig.

 

Mijn vraag op dit moment is of jullie mij kunnen ondersteunen, met al de hulp die ik zou kunnen krijgen ben ik al heel erg blij.

 

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie reactie en jullie kunnen mij volgen op mijn website die ik deze week aan het afmaken ben.

 

Liefs.

 

Jenna SadonEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

12 donaties
€ 153,00
Doel: € 500,00
30%