Iedere jongere verdient een kans!

Iedere jongere verdient een kans! | Geld inzamelen
 
 
Stichting La Vie en Rose zet zich in voor jongeren die extra ondersteuning nodig hebben.

Beste donateur,

Wat fijn dat u onze oproep leest! 

Stichting La Vie En Rose zet zich in voor jongeren die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij is voortgekomen uit Stal Beks en is nog steeds daar gehuisvest. De kennis en kunde opgedaan in de jaren van begeleiding van jongeren als goedgekeurd stagebedrijf levert een positieve bijdrage aan het resultaat van de stichting.

Vanuit willen, kunnen en triggers wordt per individu een plan gemaakt om groei te stimuleren en te bereiken.

Sinds 2006 worden bij Stal Beks stagiaires van het VMBO en met name het MBO begeleid. Veel van deze stagiaires hebben "een vlekje" (zoals eigenlijk alle mensen wel hebben). Deze jongeren hebben net wat extra aandacht nodig, net wat meer ondersteuning, vanwege, vaak een combinatie van, autisme, ADHD, hechtingsstoornis, slachtoffer kindermishandeling, slachtoffer pesten, sociaal laag functionerende thuissituatie enzovoort. Deze jongeren worden weggestuurd bij andere stagebedrijven. Hierdoor kunnen zij geen praktijkervaring op doen en hun diploma niet halen.

Ieder jaar komen er meer aanmeldingen en in april 2016 is besloten een Stichting op te richten om zo te kunnen voldoen aan de vraag, die ondertussen breder gaat dan stagiaires. 

Wij willen een bijdrage leveren aan die jongeren die net dat steuntje extra nodig hebben om een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij.

Het meest belangrijke ingrediënt in de begeleiding van de jongeren is het leren om respect te hebben voor elkaar. Zonder vooroordeel samenwerken, mogen zijn wie je bent en de kans krijgen te worden wat in je zit. Wij geloven erin dat als je vertrouwen hebt in jezelf en geleerd hebt regie te pakken op je eigen ontwikkeling je de hele wereld aan kan!

Om zo te ervaren dat  je impact hebt op je eigen levensgeluk en die van anderen. 

Ieder jaar organiseren we verschillende activiteiten met en voor de jongeren. Zoals het Sint-Kerst diner. Iedere jongere (er komen er tussen de 20 en 30) krijgt 5 Euro om een kadootje te kopen. Ook de schooljaarafsluiting wordt groots gevierd met een sportdag, BBQ en muziek. Daarnaast  organiseren we tussendoor verschillende borrels en uitjes. Uiteraard hebben we ook iemand in dienst als stichting om de aandacht te kunnen geven aan ieder individu die nodig is om te groeien als mens. 

Dit alles kost geld. En dat ontvangen, is heel moeilijk. Iedereen die bij ons langskomt is laaiend enthousiast, van wethouder tot voorzitter voorkomen vroegtijdig schoolverlaten, leerplichtambtenaren tot RvB ROC WB. Door ons wezenlijk ander perspectief wat wij bieden (iedere jongere heeft talent(en) en mag er zijn zoals hij/zij is), de wezenlijk andere ervaring (zowel verantwoordelijkheid als invloed krijgen) bereiken wij wezenlijk andere resultaten (lid van een sportverenging, behalen van diploma's, doorleren, bijbaantjes enz). Maar voor geld worden we van het kastje naar de muur gestuurd. Vandaar dat wij nu toch deze actie starten.

Help jij ons jongeren blijvend helpen om te groeien, te ervaren dat zij er mogen zijn, gewoon zoals zij zijn, om te leren dat ieder mens impact heeft op zijn/haar eigen levensgeluk en het levensgeluk van anderen? Wat een feest zou dat zijn!

Wij besteden uw geld aan begeleiding van de jongeren ( voor bijvoorbeeld 1.000 euro wordt een jongere van 17 jaar in een stage van 6 maanden begeleid om deel te kunnen nemen aan de maatschappij) en concrete zaken die de jongeren zelf niet kunnen betalen (bijvoorbeeld werkkleding ( 150 euro), laarzen ( 100 euro) en werkschoenen (25 euro) ).

Wij zijn door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Op onze Facebook pagina zijn veel foto's en filmpjes te vinden. Via @lavieenrosestichting zijn wij snel te vinden! 

Dank u wel voor het lezen van ons verhaal!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
8 donaties
€ 1.230,00

Deze actie is gesloten.