Hulpreis Zuid Afrika

Hulpreis Zuid Afrika | Geld inzamelen
 
 
Samen met 3 andere gezinnen gaan wij naar Zuid Afrika om vrijwilligerswerk te doen.

Al een aantal jaren hebben wij de wens om naar het buitenland te gaan om daar praktische hulp te gaan bieden aan mensen in “de knel”. Via, via kwamen wij in contact met stichting Global Aid Network (GAiN), welke diverse hulpreizen aanbiedt. Wij gaan dit jaar samen met 3 andere gezinnen in de  omgeving van Port Shepstone (ten zuiden van Durban) hulp verlenen aan mensen in de townships. Hulp wordt geboden in drie teams:

  • een klus/bouwteam, dat huizen gaat bouwen en opknappen;
  • een sociaalteam, dat de townships bezoekt om te kijken en te geven waar behoefte aan is, denk aan eten, vervoer naar een dokter, aanschaf van een rollator of gewoon een praatje;
  • een kinderwerkteam dat een spelprogramma voor de kinderen opzet en uitvoert, zodat ze even onbezorgd kind kunnen zijn.

In dit gebied komt veel armoede en ziekte voor. Met name tbc en aids hebben hier hun sporen nagelaten: slechts 2 % van de gezinnen zijn nog compleet.

Voor deze reis is minimaal 10750 euro nodig (5 x €2150). Maar bij voorkeur willen we nog meer geld ophalen om extra matrialen te bekostigen. Van dit bedrag hebben wij inmiddels zelf €6500 betaald en is er dus nog een dikke €4000 nodig.

Als je ons wilt helpen maar geef je liever aan een instelling (GAiN) welke aangewezen is als een ANBI neem dan even contact met ons op.

Wil je meer over onze reis weten, mail dan naar ae.bosma@gmail.com

 

 

Impressie van een eerdere GAiN reis: 

Familie Bosma
03-02-2019

We kijken terug op een geslaagde actie. Het opruimen van het strand van Schiermonnikoog heeft een diepe indruk op ons achter gelaten.Wat een troep lag er! En wat zullen de gevolgen op de lange termijn zijn?

Wat betreft de sponsoring, ook daar werd onze verwachting overtroffen! Iedereen bedankt voor de donatie!

 

Een nieuwe maand een nieuwe actie. Eline en Petra gaan meedoen aan de city-pier-city begin maart in Den Haag. Eline gaat de 10 km hardlopen en Petra de halve marathon. Wil je ons sponsoren?31 donaties
€ 1.160,00

Deze actie is gesloten.