Hulphond voor Sem!

Hulphond voor Sem! | Geld inzamelen
 
 

Help Sem!

Sem (23) heeft McDD (Multiple Complex Developmentel Disorder) met een angststoornis en daarvoor heeft hij een hulphond; Kenai. Helaas is Kenai ziek, door longworm is er veel schade aangericht in zijn lichaam, vooral de maag en darmen. De veterinaire specialist internist, die Kenai behandelt, heeft aangegeven dat we op zoek moeten naar een nieuwe hulphond, zodat Kenai met pensioen kan. Dankzij deze viervoeter durft hij alleen, zonder begeleiding, naar de winkel of naar de dagbesteding. Voor Sem is een hulphond zeer essentieel.

 

UPDATE 08-12-2021: Inmiddels gaat het zo slecht met Kenai dat ze hem moeten laten inslapen. Dit zal op 17-12-2021 gebeuren.

Het goede nieuws: eind januari, uiterlijk eind februari, komt er een nieuwe pup beschikbaar voor Sem! Dankzij jullie bijdragen kan de aanschaf hiervan betaald worden!

Update van de kosten:

De oorspronkelijke schatting was dat de totale kosten rond de €10.000 zouden zitten.

Naarmate de aanschaf van de pup dichterbij komt wordt ook steeds meer duidelijk over de exacte kosten die gemaakt moeten worden.

·       De aanschaf van de pup: €2.250

·       De trainingen kosten €75 per uur. Gedurende de eerste 6 maanden zullen deze trainingen 2 keer per week plaatsvinden. Dit zijn 52 trainingen, totaal kosten deze €3.900.

·       Gedurende de volgende 6 maanden zullen de trainingen éénmaal per week zijn. Deze 26 trainingen komen totaal op €1.950.

·       In het daaropvolgende jaar zal iedere 2 weken nog een training nodig zijn. Voor één jaar zijn deze kosten €1.950.

·       Dierenartskosten Kenai: In totaal meer dan €10.000, hier is het grootste gedeelte van het spaargeld aan opgegaan. Voor de laatste rekeningen, inclusief crematie is nog circa €2.500 nodig.

In totaal zal de aanschaf en training van de nieuwe hond €10.050 euro gaan kosten. Hier komen nog de €2.500 dierenarts kosten van Kenai bovenop. In totaal is er €12.550 euro nodig om alles te betalen.

 

De moeder van Sem zit in een rolstoel en moet rondkomen van een uitkering. Instanties die hulphonden opleiden kunnen helaas niks betekenen, omdat Sem niet binnen de doelgroep valt.

Het zal dus echt helemaal zelf betaald moeten worden. Daarvoor hopen we op jullie hulp!

Sem speelt graag de Pokémon trading card game (waar hij zonder hulphond niet naartoe kan) en vanuit die community proberen we ook aan alle kanten geld op te halen met mooie acties. 

Alle beetjes helpen…. Alstublieft, help Sem aan een nieuwe hond!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
72 donaties
€ 2.838,00
Doel: € 12.550,00
22%