Hulphond voor Jenice

Hulphond voor Jenice | Geld inzamelen
 
 

Alle hulp voor een hulphond is welkom

Het voelt best onwerkelijk om deze hulp te vragen, maar ik ga het toch doen.

Mijn naam is Jenice en ik ben 26 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Gameren en na mijn studie verhuisd naar Eindhoven voor mijn droombaan als verpleegkundige in het ziekenhuis. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik veel liever hulp of zorg verleen, dan dat ik er zelf om vraag. Toch ga ik dit doen. Ik neem jullie mee in mijn verhaal.

Helaas heb ik dagelijks te kampen met de gevolgen van PTSS, waardoor ik momenteel wel om hulp moet vragen. Ik wil jullie graag uitleggen wat dit in mijn geval betekent. PTSS staat voor posttraumatische stressstoornis. Dat is bij mij ontstaan als gevolg van een nare, heftige en stressvolle ervaring die ik heb meegemaakt. Je kunt hierdoor langdurig klachten ervaren en dat is bij mij helaas het geval. Hoe ziet dit er voor mij uit?

Ik heb last van ‘herbelevingen en dissociatie met conversie’. Als ik ‘dissocieer’, sturen mijn hersenen mijn lichaam niet meer goed aan. Dit komt voort uit een soort ‘beschermingsdrang’. Mijn lichaam ervaart op zo’n moment zoveel stress, dat ik als het ware bevries. Ik kan dan niet meer reageren op mijn omgeving. Als ik daarbij in een herbeleving schiet, herhalen de nare gebeurtenissen zich. Net als in een droom. Dit is heel beangstigend en kost enorm veel energie. Energie die ik al niet heb, omdat ik ook al drie jaar kamp met de gevolgen van long-COVID. De COVID veroorzaakt langdurige gezondheidsklachten, zoals vermoeidheid en benauwdheid, en dat beïnvloed de klachten van de PTSS weer.

Als er niemand is, kan het uren duren voor ik weer uit zo’n dissociatie kom. En aangezien ik alleen woon overkomt me dit regelmatig. De laatste weken is hier ook dissociatie met conversie bijgekomen. Mijn lichaam verlamt, waardoor ik gewoonweg omval. Wat dit alles lastig maakt, is dat ik dit niet of nauwelijks aan voel komen, waardoor ik soms op de gekste plekken val, bijvoorbeeld op de trap.

Ik heb inmiddels meerdere behandelingen gehad. Deze behandelingen hebben meer inzicht gegeven in de situatie, maar mochten helaas nog niet baten, omdat ik een complexe vorm van PTSS heb. Tijdens mijn laatste behandeling werd ik geadviseerd om me te verdiepen in een hulphond. Dit heb ik gedaan en ik denk dat een hulphond mij ontzettend zou kunnen helpen. Waarom?

Op dit moment kom ik de deur niet uit. Het voelt heel onveilig om op straat te zijn, dus even naar de winkel gaan bijvoorbeeld, lukt niet. Mensen bezoeken is heel fijn, maar ik raak zo snel overprikkeld door geluiden, dat dat eigenlijk ook geen optie is. Al met al is mijn wereld heel klein op het moment. Ik sta ingeschreven voor een volgende behandeling. Ik wil hier graag voor gaan, maar helaas zijn de wachtlijsten overal erg lang. Voor nu lijkt het er op dat de wachtlijst minimaal een jaar is. Een hulphond zal een maatje en steun zijn in stressvolle situaties, maar ook getraind worden om mij tijdig een melding van opbouwende spanning te geven. Mocht ik toch in een dissociatie komen, dan kan een hulphond mij helpen om hieruit te komen. Een hulphond kan mijn wereld weer groter maken en ook zeer waardevol zijn in de behandeling die nog komt.

Maar… een hulphond is duur. Erg duur. Een getrainde hulphond kost €37.000,- .Deze kosten zijn zo hoog, omdat ik zou starten met een al opgevoede hond. Dit wordt sterk aangeraden bij mensen met PTSS, omdat het opvoeden van een pup teveel energie kost. Als ik het geld bij elkaar krijg, dan zou ik samen met de hond de training tot hulphond gaan starten bij stichting Assistentiehond Nederland. Ik zou enorm graag voor een hulphond willen gaan, maar ik heb het geld niet. Dat is de reden dat ik jullie hulp vraag.

Zouden jullie mij willen helpen met een geldbedrag? Alle hulp is welkom!

Jenice Bouman
27-10-2023

Lieve allemaal, 

 

Dankzij jullie was het geld zo snel bij elkaar verzameld! Hierdoor kon ik al snel starten met de intakes bij de stichting!

 

Enn.. ik ben gematcht met een prachtige, lieve golden doodle genaamd Winston! 

 

Vandaag hebben we de eerste training gehad. Dit ging al heel goed! Het komende jaar heb ik wekelijks trainingen en dan hebben we een examen of officieel winston als hulphond te hebben. Er moeten nog wat dingen geregeld worden en dan mag Winston mee naar huis!

 

Samen staan we sterker! 🩵🐕‍🦺


Jenice Bouman
09-09-2023

Lieve mensen, 

We zijn op de helft van het bedrag, wat fijn! Iedereen die gedoneerd en/of gedeeld heeft ontzettend bedankt! Ik ben erg dankbaar voor dit alles. OP naar de andere helft! 

Liefs Jenice


508 donaties
€ 37.377,00
Doel: € 37.000,00
101%