Hulphond voor Daantje

Hulphond voor Daantje | Geld inzamelen
 
 

Welkom op de doneer-actie-pagina van “Hulphond voor Daantje”. Het is eigenlijk Danielle maar, omdat ze me zo lief vindt, mag ik Daantje zeggen. 

Wie is Danielle dan? Danielle is een rasechte gezellige Rotterdamse jongedame van 37 lentes en geboren met OI. Zet je er een 0 achter wordt het meteen een stuk stoerder ‘OI0’ maar het is de afkorting van Osteogenis imperfecta; brozebottenziekte is een zeldzame, aangeboren en erfelijke bindweefselaandoening, die met name gekenmerkt is door zeer broze botten. Ondanks deze aandoening en inmiddels 24 botbreuken, staat Danielle zo vol als maar mogelijk is, in het leven. Ze kletst met gemak 5 kwartier in een uur, is sociaal, gezellig, heeft een bak humor, sarcasme en zelfspot. 

Helaas is ze afgelopen januari met spoed naar de intensive care gebracht. Een zware longontsteking zorgde ervoor dat ze in coma kwam en tot overmaat van ramp heeft ze op de IC ook nog een herseninfarct gekregen. Nu is ze al niet heel groot maar dit nieuws maakte haar nog kleiner en bleef er niet veel over van haar vechtersmentaliteit en zelfstandigheid. 

Nu, ruim 8 maanden later heeft ze laten zien te knokken voor haar gezondheid en zelfstandigheid. Ze kan nog een groot aantal handelingen maar ook heel veel niet en zou ze enorm geholpen zijn met een hulphond die handelingen voor haar kan uitvoeren. 

Deuren openmaken, was in- en uit de wasmachine/droger, spullen oprapen, dekbed over haar heen trekken en weghalen, helpen lopen en stabiel blijven en vooral veel zekerheid en vertrouwen geven waardoor ze ook minder hulp nodig heeft van zorgverleners. 

Helaas echter, denkt de zorgverzekeraar daar niet zo over en zien ze totaal geen nut in het voorzien van een hulphond. Herhaaldelijke verzoeken en lijsten met bewijsvoering waarom het wel heel nuttig is, werden afgewezen. 

Dus nu hebben we de touwtjes zelf in handen genomen, een hond gevonden!! De fantastische leuke en lieve poedel Jake! En een trainster die de hond op kan leiden. 

Daar is dus wel geld voor nodig, voor Jake en de opleiding/training.

Ieder beetje helpt!! 

Dus kan je een paar euro missen zijn we al heel blij en helpen we met zijn allen om Danielle zo zelfstandig mogelijk haar leven te laten vieren. 

Help je mee? 

Fleur Teddy van Dijk
31-03-2023

Het is al weer even geleden dat we een update hebben geplaatst. 
We hebben echter niet stilgezeten! 
Jake heeft een aantal maanden, in zijn puppyperiode kunnen wennen en hechten aan Daan. Wennen aan huis, Lilo, routine, leven in Rotterdam. Reizen met metro, over fietspaden, in liften staan, bezoekjes aan fysio (daar moet nog gewerkt worden aan desensibiliseren met betrekking tot ballen) tandarts, ziekenhuis, en alle mensen die hem moeten negeren. (Ook opa's en oma's, ooms en tante's, lievelings Queens en toevallige passanten)
Jake is, hoe leuk en knuffelig en lief hij ook is, een hulphond dus knuffelen, aanhalen mag gewoon niet! Dat voorrecht heeft alleen Daan! Dus ook als wij op visite kwamen, Jake is voor en van Daan. 
nu heeft hij al véél geleerd maar werd het tijd om nòg meer te leren en is hij terug naar school. 
Dat valt niet mee voor Daan en Lilo want hij doet het al heel goed, alleen Jake moet nog veel meer leren. Van hele simpele dingen tot het uittrekken van sokken, weggooien van iets (zonder het op te eten), dekbed optrekken etc. 
Wil je Daan en Jake helpen met dit proces? Dan zijn alle donaties van harte welkom!! Succes Jake op school!! Tot snel!! 


Fleur Teddy van Dijk
08-12-2022

Inmiddels al weer een paar maanden verder met de actie en er is goed nieuws! 
Jake heeft zijn eerste periode bij de trainster goed doorstaan, is zindelijk en woont nu bij Daan en zijn kleine grote zussie Lilo. 
Jake en Lilo zijn dikke vrienden en omdat Jake het alleen slapen in de bench thuis niet zo zag zitten (*lees:  alle buren wilden ook slapen) slaapt Jake lekker mee op bed. Ook pleefzuster Phoebe (de poes) vindt het prima dat Jake er is en vise versa. We kunnen wel stellen "moeder en kind maken het prima!" Jake mag nu eerst met een normale huishond gehoorzaamheidstraining, zoals iedere hond, opgroeien en wennen aan het Rotterdamse. Zodra hij wat ouder is begint dan zijn échte training tot hulphond. 
We zijn er nog niet met de actie dus ken je nog mensen op zoek naar een goed doel deze feestdagen, deel dan gerust de actiepagina!


Mocht je op "kraamvisite" willen koemen stuur dan een berichtje aan Daan. 
En Let op! Zie je een hulphond aan het werk, negeer de hond dan!! Het baasje geeft altijd aan de hond aan of deze "vrij" is of niet. 


Fleur Teddy van Dijk
14-09-2022

Hallo allemaal.

Inmiddels zijn we al een week of 3 bezig met de actie en al heel blij met het tussentijdse resultaat, de hartverwarmende donaties en berichten. Achter de schermen wordt er ook hard gewerkt. Jake heeft inmiddels al diverse gehoorzaamheidstrainingen gehad, kennis mogen maken met allerlei dieren die hij straks in het dagelijks leven ook tegen kan komen, zijn eerste hulphondentrainingen gevolgd. En hij mocht vandaag voor het eerst naar de "kappert". Moet hij ook leren dat dat wel eens moet gebeuren. Hij ging erheen als krullenbol en kwam terug als een fluffy suikerspinnetje. Dat fluffy trekt wel snel weg dus hij ziet er weer uit als een stoere pup. Nageltjes geknipt, wassen-knippen-watergolven en weer door. 
Ook zijn check-up bij de dierenarts was helemaal goed!! 
We kunnen nog steeds alle donaties goed gebruiken!! Want ook de dierenarts, kappert en alle lessen moeten betaald worden. 


Fleur Teddy van Dijk
22-08-2022

Lieve allemaal, we zijn best een beetje overdonderd door alle gulle giften zo snel. Bedankt namens ons. 
we willen jullie ook vragen om de actie te delen. 
er zijn flyers beschikbaar met scan codes met een link naar deze pagina. Wil je die een hebben of wil je meer delen? Neem even contact op met Danielle of Fleur.

fleurtje@home.nl 

Nogmaals bedankt en blijf delen! 


207 donaties
€ 7.500,00
Doel: € 10.000,00
75%