hulp voor Lombok!

hulp voor Lombok! | Geld inzamelen
 
 
Lombok is in de afgelopen dagen meerdere keren getroffen door aardbevingen lombok!

Lombok heeft ons hart veroverd tijdens onze stage in 2011. We hebben hier ruim 6 maanden mogen genieten van de pracht, de vriendelijkheid, het heerlijke eten, het prachtige weer en nog veel meer. Het contact met Lombok is nooit verloren gegaan, vandaar dat het ons aan het hart gaat wat er nu gebeurd. Lombok is door toerisme enigszinds in opkomst maar dit is nu helemaal weg. Wederopbouw gaat jaren duren. Voor nu ligt de basisbehoefte bij eten, drinken en huisvesting. Stichting Impian Anak zet zich al jaren in voor Lombok en is nu volop bezig met het voorzien in basisbehoefte en wil zich daarnaast in gaan zetten voor wederopbouw. Wij zelf kennen deze stichting van de duikschool waar we duikles hebben gehad en van de projecten die we hebben bezocht. Ze hebben een heel team in Lombok dat nu volop aan het werk is en probeerd om de zwaars getroffen gebieden te bereiken. Volg hun via https://www.facebook.com/Impian.Anak. Het geld van deze actie gaat direct naar hun stichting en wordt vanuit Nederland beheerd en verdeeld zodat het zeker goed terecht komt.  

Marieke en Elle
14-08-2018

Update Maandag 13 augustus
Wat een verrassing vanochtend toen we de bankrekening bekeken. Die is in het weekend flink aangevuld!
Iedereen heel erg bedankt hiervoor! Zo fijn dat er veel mensen meeleven met de bewoners van Lombok!

Het afgelopen weekend is Jay weer met hulpgoederen op pad geweest, voedsel, tenten, dekens, kleding, water, en 2 spiksplinternieuwe gensets. Kleine generatoren om stroom mee op te wekken. De tentenkampen liggen op veel plaatsen een eind buiten het dorp, waar geen elektriciteit is. En op veel plekken in het noorden van Lombok is nu sowieso nog geen stroom. En het zal nog lang duren voor al die voorzieningen weer aanwezig zijn. Vooral in de afgelegen dorpen is de nood nog steeds erg hoog.
In Loco komt al wat meer hulp. We zagen o.a. een voedseldonatie van Aruna Hotel op internet, het lijkt of de overheid nu ook wat actiever wordt in de hulpverlening. Na overleg met Joep van Proyek Kampung Loco willen we voor Loco de bijdragen aan voedsel voorlopig stopzetten. Straks moet er ook nog geld overblijven voor de heropbouw van het dorp

Vandaag, maandag, zijn de eerste scholen weer geopend. Na een week noodtoestand moet het leven weer enigszins op gang komen, en gingen veel jonge kinderen weer naar hun school. Zo ook in Ampenan, Pondok Perasi.
Fijn voor de kinderen! Maar helaas niet van lange duur.
Al in de ochtend werd Lombok weer opgeschrikt door een flinke naschok, waarna alle kinderen gillend naar huis renden. Het zal nog lang gaan duren voor de kinderen (en volwassenen) weer rustig en onbezorgd de dag door kunnen brengen.

Mohni heeft zaterdag namens Impian Anak een bijdrage afgeleverd bij Hermawati, die voorheen via Impian Anak haar opleiding heeft gedaan. Het huis van haar en haar man in Kecinan staat weliswaar overeind, maar is onbewoonbaar geworden door alle schade die het de afgelopen dagen heeft opgelopen.

Rahman was vandaag heel blij, hij mocht weer naar therapie bij Stichting LombokCare. Zijn dag kon niet meer stuk!

Dauja van Dalen, die vanuit Bali de afgelopen dagen voor verschillende stichtingen heel veel geld heeft ingezameld, is afgelopen weekend met een grote vrachtauto vol hulpgoederen naar Lombok gereisd. Vandaag is ze met Jay op pad geweest in Noord Lombok.

Zelf zijn we nog steeds druk met heel veel dingen tegelijkertijd. Enerzijds de verwerking van heel veel vragen, mailtjes, telefoontjes die we krijgen. Zoveel mensen leven mee, zoveel mensen willen iets bijdragen.
Daarnaast proberen we ons voor te bereiden op onze reis naar Lombok, volgende maand. We moeten ons dus snel verdiepen in handige gereedschappen, in medicijnen, verbandmiddelen, waterfilters, zonnepanelen en noem maar op.


Marieke en Elle
12-08-2018

Update over de hulp die momenteel op lombok wordt geboden:
Jay Rinjani en zijn Lombok Adventure Club team zijn gisteren en vandaag weer op pad om hulpgoederen naar afgelegen dorpen te brengen. Vandaag waren ze in de buurt van Gangga, o.a. in het plaatsje Kertaraharja. Een prachtig dorpje in de mooie natuur. Zo triest om te zien hoe de mensen er nu leven. Vrijwel iedereen is er nu dakloos, de huizen die er nog staan, zijn vaak zwaar beschadigd.
We hopen dat de grootschalige hulpverlening snel op gang gaat komen en ook de mensen op de afgelegen plekken bereikt.

Nog steeds komen hier donaties binnen, er zijn spontaan verschillende acties opgestart. Hartverwarmend te zien hoeveel mensen hier ook meeleven. Heel hartelijk dank daarvoor!
Wij willen nog even doorgaan met deze noodhulp, tot we weten dat de mensen daarmee vanuit de Indonesische overheid worden geholpen. Dan willen we ons vooral gaan richting op structurele hulp aan het getroffen gebied. Herbouw, maar ook voorzieningen als waterfilters, stroom (generatoren, zonnepanelen).


34 donaties
€ 1.345,00

Deze actie is gesloten.