Hulp voor gehandicapten in Sri Lanka

Hulp voor gehandicapten in Sri Lanka | Geld inzamelen
 
 
Hulp voor gehandicapte kinderen en volwassenen in Sri Lanka

Wij zijn Joyce, Lieke, Jantienne, Anouk, Floor en Mariëlle en studeren ergotherapie aan Hogeschool Rotterdam. In april vertrekken wij voor een maand naar Sri Lank om daar kinderen en volwassenen met een beperking te helpen. Nu zijn wij opzoek naar mensen die ons kunnen helpen!

Er zijn twee locaties waar wij werkzaam zullen zijn, namelijk: Prithipura en Cotagala. Op locatie Prithipura is het vooral verzorging. Hier verblijven niet alleen meervoudig gehandicapte kinderen, maar ook ouderen. We helpen met wassen/aankleden, eten geven, luiers verschonen, schoonmaken enzovoort. Twee keer per dag hebben de kinderen therapietijd waarin wij, als studenten, leuke dingen mogen organiseren. Denk bijvoorbeeld aan zwemmen, naar het strand gaan, in de ballenbak spelen of tekenen. 

Op locatie Cotagala zijn de kinderen over het algemeen wat zelfstandiger en gaan de kinderen ook naar school. We begeleiden de kinderen bij het wassen/aankleden en eten geven 's ochtends. Zelf kunnen ze vaak al heel veel. Tijdens schooltijd helpen wij ook een handje mee. Zo staan we nog wel eens voor de klas of organiseren wij sportieve spelletjes. Na schooltijd hebben de kinderen vaak eigen klusjes, zitten ze aan huiswerk of hebben ze vrije tijd. In deze tijd hebben wij ook de vrijheid om leuke dingen te doen met de kinderen, zoals knutselen of spelletjes.

Het stukje aandacht voor de kinderen is heel belangrijk. De verzorgers werken 24/7 en hebben vaak maar 3 dagen per maand vrij. Het zijn lange en drukke dagen, waardoor er soms wat minder aandacht is voor de kinderen zelf. Het is dan fijn als er een paar extra handen komen helpen. Op deze manier ontlasten we de verzorging een beetje en kunnen wij en de verzorgers meer aandacht besteden aan de kinderen zelf.

Elk jaar proberen wij zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen zodat wij de stichting kunnen steunen. En ook dit jaar willen wij weer een mooi geld bedrag ophalen! Van het opgehaalde bedrag zijn vorig jaar mooie dingen gedaan, zoals: een rolstoelpad aangelegd, het dak gerenoveerd op Cotagala, een stereoinstallatie gekocht voor in de therapieruimte, een uitje georganiseerd voor de kinderen, kwasten en verf gekocht voor het opknappen van de muur en loon voor de verzorgers daar. 

Steun Prithipura Infants Home met een kleine donatie!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
39 donaties
€ 485,00

Deze actie is gesloten.