Hulp voor gehandicapte kinderen in Sri Lanka!

Hulp voor gehandicapte kinderen in Sri Lanka! | Geld inzamelen
 
 
Prithipura Communities Sri Lanka project 2018

Wij zijn Anisa Michielsen, Esmee Koeman, Jasmijn Los, Jessica Bas, Judith Bakker, Laura Verbiest, Patricia Hereijgers, Tamar Adriaanse en Mariëlle Voskuijl en studeren ergotherapie aan Hogeschool Rotterdam. In april vertrekken wij voor een maand naar Sri Lanka om daar kinderen met een beperking te helpen. Nu zijn wij opzoek naar mensen die ons kunnen helpen!

Er zijn twee locaties waar wij werkzaam zullen zijn, namelijk: Prithipura en Cotagala. Op locatie Prithipura is het vooral verzorging. Hier verblijven niet alleen meervoudig gehandicapte kinderen, maar ook ouderen. We helpen met wassen/aankleden, eten geven, luiers verschonen, schoonmaken enzovoort. Twee keer per dag hebben de kinderen therapietijd waarin wij, als studenten, leuke dingen mogen organiseren, zoals zwemmen, snoezelen, tekenen, etc. Ook geven wij therapie aan de kinderen wat b.v. gericht is op het verbeteren van een rompbalans of het leren lopen bij de kinderen waar dit mogelijk is. 

Op locatie Cotagala zijn de kinderen over het algemeen wat zelfstandiger en gaan de kinderen ook naar school. We begeleiden de kinderen bij het wassen/aankleden en het eten. Zelf kunnen ze vaak al heel veel. Tijdens schooltijd helpen wij ook een handje mee. Zo staan we nog wel eens voor de klas of organiseren wij sportieve spelletjes. Na schooltijd hebben de kinderen vaak eigen klusjes, zitten ze aan huiswerk of hebben ze vrije tijd. In deze tijd hebben wij ook de vrijheid om leuke dingen te doen met de kinderen, zoals knutselen of spelletjes.

Het stukje aandacht voor de kinderen is heel belangrijk. De verzorgers werken 24/7 en hebben vaak maar 3 dagen per maand vrij. Het zijn lange en drukke dagen, waardoor er soms wat minder aandacht is voor de kinderen zelf. Het is dan fijn als er een paar extra handen komen helpen. Op deze manier ontlasten we de verzorging een beetje en kunnen wij en de verzorgers meer aandacht besteden aan de kinderen zelf.

Elk jaar proberen wij zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen zodat wij de stichting kunnen steunen. En ook dit jaar willen wij weer een mooi geld bedrag ophalen! Van het opgehaalde bedrag zijn vorig jaar weer mooie dingen mee gedaan, zoals: rolstoelpad aangelegd, het dak gerenoveerd op Cotagala, een stereoinstallatie gekocht voor in de therapieruimte, een uitje georganiseerd voor de kinderen, kwasten en verf gekocht voor het opknappen van de muur en loon voor de verzorgers daar. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 70,00

Deze actie is gesloten.