Hulp nodig voor de Woongroepen van VISIO in Haren

Hulp nodig voor de Woongroepen van VISIO in Haren | Geld inzamelen
 
 
Hulp voor slechtziende blinde kinderen VISIO Haren

Ik ben Wiarda, de moeder van Wessel (8 jaar). Wessel is slechtziend en heeft het Smith Magenis syndroom. Sinds een half jaar kan Wessel, vanwege zijn 24 uurs zorg, meervoudige handicap en slechtziendheid, niet meer continu thuis wonen. Hij woont nu doordeweeks op een van de vier woningen van Koninklijke VISIO in Haren, op de Woongroep De Libelle en is in de weekenden en vakanties gelukkig zo veel mogelijk bij ons thuis. Hij gaat op hetzelfde terrein ook naar school.

Ik weet niet of jullie wel eens hebben gehoord van VISIO, maar in Haren (Gn) zit hier een school en instelling waar slechtziende en blinde kinderen naar toe gaan, Ze kunnen op hetzelfde terrein dus naar school, hebben dagbesteding, kunnen logeren en kunnen er zelfs wonen. De meeste kinderen hebben naast een visuele beperking ook nog een meervoudige handicap (zowel lichamelijk als geestelijk, sommige ook blind en doof).

Nu het mooie weer aan is gebroken zijn de kinderen zo veel mogelijk buiten, ze kunnen er heerlijk spelen in de tuin, op de trampoline, in de speeltuin van school wat op hetzelfde terrein ligt en genieten van een muziekbal. De kinderen die dit nog kunnen rijden rondjes op de skelter die we begin dit jaar zelf al hebben gegeven aan de groep. Maar bijna alle items zijn in de loop van de jaren al eens gedoneerd of geschonken.

Helaas zijn we voor de aanschaffingen van dit soort “nevenvoorzieningen” grotendeels afhankelijk van giften en donaties om ook maar iets te kunnen doen.

Inmiddels hebben we al een mooi bedrag bij elkaar gespaard om opdracht te kunnen geven aan een locale houtbouwer (Fischer in Wedde) die nieuwe buiten sets van maat gemaakte tafels en banken voor ons kan maken. De kunststof tuinsets die ooit geschonken of gekregen zijn waren namelijk niet veilig meer en erg onpraktisch. Eindelijk hebben we deze, mede dankzij jullie support en donaties, inmiddels kunnen vervangen en kunnen voorzien van lekkere comfortabele kussens!

Door nu de actie voor VISIO voort te zetten, hebben we hopelijk de mogelijkheid om de tuinsets aan te kleden met bijvoorbeeld Parasols en parasolvoeten, Zonnedoeken en robuust zintuigprikkelend buitenspeelgoed, ook dit is namelijk nodig aan vervanging toe en ook hiervoor zoeken we nog donoren en sponsoren!

Dus ik hoop dat iedereen die dit bericht leest iets voor ons, en dan vooral voor de kinderen, iets zouden kunnen en willen betekenen. Voor iedereen die mee wil doen met deze actie en de kinderen een veilige plek buiten willen geven, alvast ontzettend bedankt voor jullie bijdrage!

Deel dit bericht alsjeblieft zo veel mogelijk zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen bereiken! Alle beetjes helpen en je kunt al (anoniem als je wilt) doneren vanaf 5 Euro.

In ieder geval alvast ontzettend bedankt voor een ieder die deelt & doneert!
Wiarda Boneschansker, moeder van Wessel

Voor meer informatie over het Smith Magenis syndroom, VISIO of de actie: kijk dan op www.dekniezebietertjes.com of op www.visio.org 

Klik op de link om direct te doneren: Doneeractie Picknicktafels VISIOEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
69 donaties
€ 1.320,00

Deze actie is gesloten.