Hulp na verwoestende brand in Portugal

Hulp na verwoestende brand in Portugal | Geld inzamelen
 
 
Familie Bijl is 3,5 maand geleden geëmigreerd naar Portugal en nu bijna alles kwijt.

Het is een nachtmerrie. Na jaren van sparen en keihard werken ga je eindelijk je droom verwezenlijken. Je vertrekt uit Nederland en verhuist met je hele gezin naar Portugal om daar een ecologische Boer & Breakfast te beginnen. Maar dan is alles in een klap voorbij. In een grote bosbrand wordt alles verwoest. Dit overkwam Coen en Karima Bijl die met hun peuter en pasgeboren baby naar Portugal waren verhuisd.

Halsoverkop is de familie Bijl ’s nachts gevlucht voor de vlammenzee. Het woonhuis staat nog, maar verder is alles verwoest. De schuren waar de Boer & Breakfast zou komen, het bouwmateriaal en het land om het huis. Alles is zwart en dood.

De emotionele schade en materiële schade is aanzienlijk. Het waren de heftigste bosbranden ooit. In de regio zijn tientallen mensen omgekomen. Hele dorpen zijn afgebrand en afgesloten van elektra en telefoon. In het dorp van Coen en Karima zijn veel dorpsgenoten hun huis en land kwijt en dus ook hun inkomsten. Het is een saamhorige gemeenschap en iedereen helpt waar die kan.

Coen en Karima hebben geluk gehad. Zij leven nog en hebben een huis. Maar alles waar ze afgelopen jaren keihard voor gewerkt hebben is weg.

Wij de vrienden van Coen en Karima hebben besloten hen te helpen en hopen ook op uw steun. Help Coen en Karima, met hun twee jonge kinderen, om hun droom weer op te bouwen.


Doneer nu!

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

44 donaties
€ 3.700,00
Doel: € 30.000,00
12%