Hulp na factuurfraude en nalatigheid van de bank

Hulp na factuurfraude en nalatigheid van de bank | Geld inzamelen
 
 
Wegens factuurfraude en nalatigheid van de bank zijn wij voor 6108, opgelicht.

Mijn vriend en ik hebben in juli 2015 samen een huis gekocht wat we compleet hebben laten verbouwen. We hebben een stukadoor aangenomen om heel ons huis te stukadoren. De factuur hebben wij via de post gekregen en netjes betaald. Dit ging om het bedrag van €6108,-. Een paar weken daarna belde de stukadoor ons op dat hij nog geen geld ontvangen had. Wij zeiden dat hij het nog een keer goed moest nakijken omdat we het geld al hadden overgemaakt. Een paar weken daarna heeft hij weer teruggebeld met hetzelfde verhaal; hij had nog geen geld ontvangen. Ik heb meteen toen ik thuis kwam van het werk het rekeningnummer gecontroleerd en dit kwam overeen met de factuur die we via de post gekregen hadden. Mijn vriend heeft toen een berichtje gestuurd naar de stukadoor dat wij het geld hadden overgemaakt naar zijn rekeningnummer, een rekeningnummer van de ING. Daarop kreeg mijn vriend een berichtje terug dat we het nog een keer moesten nakijken omdat de stukadoor bij de RABOBANK zit en niet bij de ING. Zijn factuur is onderschept en wij hebben nietwetend het bedrag overgemaakt. Beide ( de stukadoor en wij ) hebben aangifte gedaan bij de politie. Op het begin hadden mijn vriend en ik nog hoop dat we het bedrag terug konden krijgen. Uiteindelijk hebben we na een paar maanden afwachten toch een betalingsregeling getroffen met de stukadoor.

We zijn verschillende keren bij ABNAMRO (onze bank) geweest, en tijdens ons laatste bezoek hebben we een gesprek gehad met een medewerkster die zei dat de ABNAMRO het niet goed aangepakt had en wellicht ons geld toendertijd hadden kunnen terugstorten als dit meteen was doorgezet naar de security afdeling van de ABNAMRO. Dit bleek achteraf niet meer te kunnen omdat het daarvoor inmiddels te lang geleden was. Omdat ze het vervelend vonden voor ons hebben we toen €100,- gekregen om hiervan een keer uiteten te gaan zodat we even ergens anders aan konden denken.  Deze €100,- was een leuk en aardig gebaar maar dit lost verder niks op ten opzichte van het "verdwenen" bedrag €6108.

Onlangs hebben wij een brief gekregen vanuit de politie dat onze zaak ver gevorderd was en dat ze een verdachte hadden die verhoord moest worden, maar uiteindelijk bleek dat deze verdachte helaas overleden is. Ook stond daarin dat ze nu niet verder konden met deze zaak. Mochten er nieuwe aanknopingspunten zijn dan gingen ze kijken of ze eventueel de zaak weer konden oppakken. 

We hopen hiermee op uw hulp door uw donatie !

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
7 donaties
€ 145,00
Doel: € 6.108,00
2%

Deze actie is gesloten.