Hulp aan roemeense zigeunerkinderen jeugdreis

Hulp aan roemeense zigeunerkinderen jeugdreis | Geld inzamelen
 
 
We willen kinderen uit arme ziguenerdorpen in Roemenie een onvergetelijke tijd bezorgen!

Ons streefbedrag is verlaagd omdat we met andere acties ook geld op hebben gehaald. Helpt u ons met het laatste stuk?

Elk jaar gaan we met een groep jongeren uit onze gemeente ForwardGrace naar het dorpje Paulesca in Roemenie. In dit dorp en nog twee andere dorpen is de stichting Sombody Cares actief. Zij verzorgen onder andere ondersteuning bij onderwijs voor kinderen om hen een toekomstperspectief te bieden.

Wij verzorgen elk jaar diverse kinderprogramma's voor kinderen in deze drie dorpen. Kinderen die vaak niets hebben en weinig tot niet gestimuleerd worden vanuit hun thuissituatie.

We verzorgen een week lang spellen, workshops, kuntselprogramma's etc. Ook voor de jongeren in het dorp verzorgen we diverse sportieve activiteiten en verschillende workshops.

Naast dit alles doen we praktisch werk om de stichting daar te ondersteunen. 

We hebben in de jaren gezien dat we kinderen een hart onder de riem mogen steken. Ze zien er elk jaar weer naar uit dat we terugkomen. 

We zien ook dat deze reizen voor onze eigen jongeren heel goed zijn. Kennismaken met armoede vormt je karakter en je perspectief op de wereld.

Dit jaar gaan we met een groep van 20 jongeren in de leeftijd van 14 tot 25 jaar. Alle jongeren zijn zeer gemotiveerd en betalen een groot deel van de reis uit eigen middelen (ticket en verblijf). Toch brengt zo'n reis nog meer kosten met zich mee voor de materialen, praktisch werk, organisatie van activiteiten etc.

We organiseren diverse acties om geld in te zamelen. Ook via deze site willen we u vragen om ons te supporten. Als u Roemenie en kansarme kinderen een warm hart toedraagt, vragen we u om een steentje bij te dragen en deze reis mogelijk te maken.

 

Voor meer informatie over onze gemeente: www.forwardgrace.nl

Voor meer informatie over de stichting waar we in Roemenië mee samenwerken: www.somebodycares.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
43 donaties
€ 1.465,00
Doel: € 1.450,00
101%

Deze actie is gesloten.