Hulp aan kansarme ouderen Suriname

Hulp aan kansarme ouderen Suriname | Geld inzamelen
 
 
De kansarme senioren burgers van Suriname hebben uw aandacht en ondersteuning nodig

De Stichting Sri Cora Foundation (SSCF) Nederland is een Humanitaire Sociaal Maatschappelijke organisatie die zich inzet voor de minder bedeelden in Suriname. Samen met SSCF Suriname zullen wij dit doel bereiken. SSCF wil in de komende jaren een zestal (6) projecten uitvoeren, mede door ondersteuning van deskundigen, vrijwilligers, donateurs, en een krachtig bestuur.

Het doel van SSCF is om een verzorgingshuis te laten bouwen waarin onze doelgroep kan worden opgevangen. Gezien de grote van het project en het feit dat wij nog niet over de nodige financiën beschikken, vergunningen en de locatie, kunnen we dit project niet binnen 1 jaar realiseren. Het gevolg hiervan is dat wij “kleinschalig” willen beginnen met het opzetten van een gaarkeuken waardoor wij onze doelgroep elke dag een maaltijdpakket zouden kunnen verstrekken. Hierbij verstrekken we uitgebalanceerde voeding en hebben we ook aandacht voor de medische ondersteuning in de brede zin van het woord. Door het opzetten van een gaarkeuken voorzien wij ook de behoevende kansarme senioren burgers van een warme maaltijd, vergezeld van de noodzakelijke begeleiding die zich aandient.

Met de gevraagde donatie bedrag van 55.000 euro, kunnen wij 1 jaar lang 30 personen voorzien van een maaltijdpakket bestaan uit: een warme maaltijd, 2 sneetjes brood voor de avond en 2 sneetjes voor in de ochtend deze maaltijden worden aan huis bezorgd naar het idee van tafeltje dekje. Maar ook onder andere medische hulpmiddelen, zoals incontinentie materialen.

Onze doelgroep beschikt niet over de financiële middelen om in eigen onderhoud te voorzien, zowel lichamelijk als geestelijk. De Surinaamse overheid heeft op geen enkele manier aandacht voor deze doelgroep en ze zijn aan hun lot overgelaten. Het schrijnende motto van de overheid is ”Die dan leeft, die dan zorgt.”

Het probleem in Suriname is zo schrijnend voor de sociale zwakkeren dat onze doelgroep dat elke dag opnieuw ondervindt en geen enkel vooruitzicht heeft in de toekomst. De overheid van Suriname heeft zich van oudsher nooit bekommerd over het welzijn van sociaal zwakkeren en de kansarme senioren burgers.

Er moet heel veel gebeuren in Suriname. We staan nu aan de vooravond van een humanitaire ramp. Het is ” vijf over twaalf.”

SSCF bedankt u alvast namens de sociaal zwakkeren en de kansarme senioren burgers van Suriname voor uw ondersteuning: “VOOR HOOP OP MORGEN”

Onze organisatie heeft de status van ANBI, dat houd in dat alle giften aftrekbaar zijn bij de belastingdienst.

Voor meer informatie zie onze website www.sscf.nl. Indien u meer wilt weten hoe u onze stichting zou kunnen ondersteunen, kunt u contact opnemen met dhr. Jarindra Ramsahai, de oprichter van SSCF.

Email: info@sscf.nl

Mobiel:+31(0)644702863

Met vriendelijke groeten,

namens het bestuur van SSCFEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

3 donaties
€ 30,00
Doel: € 55.000,00
0%

Deze actie is gesloten.