Huey Lowlands, main rotorhead assembly

Huey Lowlands, main rotorhead assembly | Geld inzamelen
 
 
Huey Lowlands want YOU to help us with the rotorhead assembly.

Huey Lowlands,

Omdat ik vanaf mijn 13e altijd nog even omhoog moet kijken als ik een helikopter hoor en heb ik besloten, geen dromen meer maar actie. In de afgelopen jaren heb ik veel Army aviator boeken gelezen, heb ik hun 'principal of rotary wings' bestudeert, lessen helicopter vliegen genomen (ook simulator) … en nu weet je het zeker.  Er is voor mij altijd maar één type helicopter favoriet geweest. Iedereen heeft hem vast wel eens gezien op tv of in de bioscoop: de Huey helicopter. The A-Team, Tour of Duty, Platoon, Apocalyps Now en verschillende andere films was hij (voor mij) het hoogtepunt van de hele film/serie. In NL heeft alleen onze marine er enkele gehad maar dat was het ook eigenlijk. Sedert 1956 zijn ze in gebruik (USA) en u snapt wel....het zijn nu zeer oude beestjes.

In NL en Belgie is er voor de Vietnam oorlog nagenoeg weinig tot geen aandacht. Geschiedkundig is het hier natuurlijk WWI en WWII. Vietnam is een oorlog die voornamelijk in USA wordt herdacht maar we vergeten 1 ding: er zijn Nederlandse en Belgische immigranten die voor de US in Vietnam gevochten hebben. Ik wil deze restauratie opdragen aan alle Nederlandse en Belgische immigranten die voor de US in Vietnam gevochten hebben en daarvoor hun leven gegeven hebben.

Ik heb na heel lang zoeken een Huey gevonden. Het is een redelijk kaal/leeg frame waar nog vanalles aan moet gebeuren maar het is een HUEY! .... en het kan alleen nog maar mooier worden.

Het wordt een static display wordt maar wel een in een zo'n originele mogelijk staat. Samen met mijn reeds verzamelde objecten (waaronder helmen en foto's) wordt het een fraai (Vietnam) stukje geschiedenis, in combinatie met de passende muziek. Rolling Stones, CCR, The Doors, Donovan, Fleedwood Mac, Jimi Hendrix, Van Morrison.

Maar deze Doneeractie is niet voor niets; deze helicopter heeft helaas geen rotorhead assembly. Pas als we die hebben zullen de 2 machtige, bijna 6meter lange (95kg per stuk wegende) rotorbladen opgehangen kunnen worden. HELP ONS ALSTUBLIEFT OM DIT BROODNODIGE ONDERDEEL TOCH TE KUNNEN INSTALLEREN OM HUEY LOWLANDS als een waardige helicopter te kunnen tonen op de events waar we u van harte een rondleiding willen geven.

We hebben speciaal een Facebook pagina in het leven geroepen om de vooruitgang in de gaten te houden: https://www.facebook.com/hueylowlands/

Hopelijk snapt u onze opzet en wilt u ons hierin steunen, waarvoor mijn dank alvast.

 

We zien U graag terug op verschillende events die we aankondigen op de Huey Lowlands facebookpagina.

 

Met vriendelijke groet;

Huey Lowlands, de Fat Bastard

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 150,00
Doel: € 22.000,00
0%

Deze actie is gesloten.