Hospital Denbi in Debre Zeit Ethiopië

Hospital Denbi in Debre Zeit Ethiopië | Geld inzamelen
 
 
Hulp aan Denbi hospital in Ethiopië Debre Zeit

Sinds we ruim 4 jaar geleden onze jongste dochter Noa hebben geadopteerd uit Ethiopië ( stadje Debre-Zeit) , hebben wij het land met zijn inwoners in ons hart gesloten. In Februari hopen we voor de derde keer dit land te bezoeken en hopen nu het in 2018 opgerichte hospital te bezoeken.  We hoorden van de grote nood die daar is. Er zijn veel vrouwen die complicaties hebben ivm zwangerschap opgenomen en ook een groot aantal ( prematuur) baby's zijn er inmiddels opgenomen. Er is veel gebrek aan medicijnen en beddengoed.  Ook is er nog geen apotheek in de buurt, dus als de patiënten iets van de apotheek nodig hebben, moet er eerst een grote reis gemaakt worden en dat valt in de meeste gevallen niet mee.

SITUATIE;

In augustus 2018 is de kliniek in gebruik genomen en in maart 2019 is de kliniek officieel geopend.

Sinds de ingebruikname van de kliniek zijn er ruim 7500 patiënten gezien in het algemene spreekuur (update oktober 2019). In januari is er gestart met de zwangerschapscontroles, waarbij we nu 57 bevallingen hebben gedaan. Het aantal nieuwe zwangere vrouwen wat we hebben gezien telt 177. Een zwangerschapscontrole telt totaal 4 bezoeken aan de kliniek gedurende de zwangerschap. Alle vrouwen die bevallen, krijgen 2 keer een kraambezoek aan huis.

Sinds september is de kliniek 24 uur open voor bevallingen en spoedgevallen.

Onze vraag aan u allen is......wilt u ons financieel  meehelpen in het steunen van dit hospital, zodat we hen in Februari kunnen verrassen met een hoop materialen??

 

Mvg Kees & Lianne Baaij 

Kees Lianne Baaij
24-02-2020

Wat hebben we een indrukwekkende reis achter de rug. Het was kort maar krachtig.  Veel mooie, maar ook minstens zoveel trieste dingen gezien.

Bij de Denbi-kliniek waren ze ontzettend blij en dankbaar met alle meegenomen spullen en met het mooie geldbedrag wat we mede namens u allen hebben overhandigd.  

Er is vrij dringend een CBC machine nodig en die kost rond de 6000 euro.  Eenderde van het bedrag is nu zo 1 X keer binnen. Dat geeft moed, ook voor de rest van het benodigde geld.

Nogmaals allemaal heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage

Mvg Kees en Lianne Baaij Lisse

 


Kees Lianne Baaij
09-02-2020

Morgen is de dag dat we naar Ethiopië hopen te vliegen. 

We landen daar volgens planning vroeg in de morgen en hopen dan na een paar uur rijden als eerste op bezoek te gaan bij de Denbi-kliniek. Wat heeft iedereen fijn meegeholpen  om spullen te verzamelen voor het ziekenhuis. We weten zeker dat ze daar erg blij mee zullen zijn. Ook hebben we heel veel geld ontvangen voor dit ziekenhuis.  We hebben gevraagd wat ze er graag voor willen kopen. Ze zijn al een poosje verlegen om een CBC- machine.  Heb ook even gegoogeld wat het precies is, maar het heeft te maken met bloedonderzoeken doen.  Prima idee natuurlijk en graag helpen we hen daar een handje mee.

Namens ons allen hartelijk bedankt voor alle hulp/bijdrage in welke vorm dan ook. We proberen snel wat foto's op deze site te plaatsen, zodat u kunt meereizen in gedachten 

Gr. Kees en Lianne Baaij 


Kees Lianne Baaij
21-01-2020

Wat een meeleven zeg. Allemaal heel hartelijk bedankt voor de bijdrage in welke vorm dan ook.

Gr. Kees en Lianne Baaij 


50 donaties
€ 2.030,00
Doel: € 2.000,00
101%