Hoornbeeck Rotterdam in actie voor Lesbos | Geld inzamelen
 
 

Hoornbeeck Rotterdam in actie voor Lesbos

Tweeëntwintigduizend vluchtelingen op Lesbos in kamp Moria in een uitzichtloze situatie

Hoe voorkom je coronabesmettingen als hygiëne een luxe is en 1,5 meter afstand houden onmogelijk is? 

Tweeëntwintigduizend vluchtelingen zitten op het Griekse eiland Lesbos in kamp Moria, gebouwd voor drieduizend mensen, in een uitzichtloze situatie. De regering van Griekenland heeft iedereen opgeroepen om thuis te blijven en de hygiënevoorschriften in acht te nemen. Deze vluchtelingen hebben geen thuis en de hygiënevoorschriften kunnen zij niet naleven. Mensen zoals jij en ik moeten uren in de rij staan voor voedsel, leven met een heel gezin in één tent(je) en moeten het sanitair delen met honderden anderen. Als het coronavirus in kamp Moria uitbreekt, is dat een regelrechte ramp!

Samen met docenten en studenten van het Hoornbeeck College in Rotterdam hebben wij in oktober 2019 twee weken vrijwilligerswerk gedaan in kamp Moria. We hebben de bizarre omstandigheden met eigen ogen gezien en maken ons nu grote zorgen. Deze mensen zijn onze naasten en zij hebben ons gebed en onze hulp hard nodig!

Het is van groot belang dat er veel meer hygiënische maatregelen genomen kunnen worden en basisvoorzieningen gerealiseerd worden. Daar is geld voor nodig en elke bijdrage is welkom.

Waar gaat uw donatie naartoe?
Met uw donatie draagt u bij aan basisvoorzieningen voor de bewoners van kamp Moria. Hierbij kunt u denken aan een tent, zeep, tandpasta, luiers, babydoekjes enzovoort. Ook gaat er een deel van uw donatie naar het thuisfrontcommissie van Hanneke Mauritz. Zij zet zich samen met een fantastisch team van vrijwilligers al jaren in voor vluchtelingen in kamp Moria. Uw bijdrage wordt overgemaakt aan Christian Refugee Relief. Zij zullen er voor zorgen dat het geld besteed wordt aan de basisvoorzieningen.

De inwoners van kamp Moria en wij zijn u enorm dankbaar en willen u alvast hartelijk bedanken voor uw donatie!

Hoornbeeck College Rotterdam
24-04-2020

Beste sponsors,

Heel hartelijk dank voor de giften die zijn ontvangen. In ruim een week tijd hebben we de doelstelling van €10.000,- behaald en sindsdien stijgt de ‘meter’ nog gestaag. We zijn dankbaar en verrast door de steun. Ook verheugen we ons op de gedachte dat dit bedrag besteed mag gaan worden ten behoeve van de vluchtelingen in kamp Moria. We willen deze actie door laten lopen tot dv 30 april a.s. en we willen bij deze een laatste oproep doen om dit bericht te delen met anderen, zodat we het bedrag nog verder kunnen laten stijgen.

Namens de Goede Doelen Commissie van Hoornbeeck College Rotterdam onze grote dank. 

Laat een reactie achter

349 donaties
€ 11.050,00
Doel: € 10.000,00
110%

Deze actie is gesloten.