Sport materialen voor sloppenwijken in Argentinië

Sport materialen voor sloppenwijken in Argentinië | Geld inzamelen
 
 

Begin 2022 reisde ik af naar Argentinië om er hockeytrainingen te verzorgen in de sloppenwijken van Buenos Aires. Terug in Nederland zette de 22-jarige student een organisatie op. De organisatie heet SF EUBA en staat ingeschreven bij de Nederlandse KVK.

Ik volgde de CIOS-opleiding Sport en Bewegen aan het Nova College in Haarlem. Het deelnemen aan een sportproject in een overzees ontwikkelingsgebied maakte deel uit van mijn laatste studiejaar. De coronamaatregelen bemoeilijkten de locatiekeuze, maar uiteindelijk bleek Argentinië een goede optie te zijn. Ik kreeg vanuit de opleiding een aantal mogelijkheden, denk aan bijvoorbeeld Afrika, Indonesië en Zuid-Amerika. Aanvankelijk wilde ik naar Indonesië gaan, maar voor dat land gold code rood, dus die optie ging niet door. Argentinië bleef voor mij uiteindelijk als enige mogelijkheid over, daar gold code geel.’’ In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires komen voortdurend studenten uit verschillende landen tezamen om er vrijwilligerswerk te doen. Ik woonde daar samen in een soort studentenhuis. De studenten worden elke dag verdeeld over de beschikbare sportprojecten in de achterstandswijken van de hoofdstad.

Al snel werd voor mij duidelijk dat de kinderen en jongeren die ik begeleidde niet beschikken over de juiste materialen om onder andere de hockeysport op enig niveau te kunnen beoefenen. Duizenden kinderen spelen daar hockey onder slechte omstandigheden. Ze trainen en spelen op zand, steen of grasveldjes. De hockeysticks en -ballen zijn van slechte kwaliteit en niet elk kind heeft een hockeystick om mee te trainen. Onze materialen zijn dus hard nodig. 

Ik gaf gedurende mijn stage training aan kinderen en jongeren uit verschillende wijken van de Argentijnse stad. De leeftijden varieerden van 6 tot 25 jaar en per keer kreeg ik te maken met ongeveer tien tot achttien deelnemers. Een mooi project, maar ook confronterend. Al snel na terugkomst besloot ik om materialen voor deze kinderen in te zamelen.

In begin 2023 ben ik terug gegaan naar Argentinië. Ik heb voor 4 maanden in de hoofdstad Buenos Aires gewoond. Ik ben op zoek gegaan naar nieuwe samenwerkingspartners om de importprocedure van de sportmaterialen te realiseren. Een van de nieuwe samenwerkingspartners is voetbalclub Racing Club. Wil je meer lezen over deze succesvolle voetbalclub en onze samenwerking? Lees dan verder op de website van SF EUBA. (www.sfeuba.com)

Doelen van SF EUBA:
In samenwerking met Nederlandse sportverenigingen en internationale partners probeer ik sportmaterialen in te zamelen om die vanuit Nederland naar landen als Argentinië, Costa Rica en Zuid Afrika te exporteren. De materialen komen bij lokale sportclubs terecht in de achterstandswijken van grote steden in de bovengenoemde ontwikkelingslanden. Het doel is om jaarlijks zeecontainers met sportmaterialen per boot naar ontwikkelingslanden te verschepen. SF EUBA wil het voor alle arme kinderen in de achterstandswijken van ontwikkelingslanden mogelijk maken om te sporten onder betere omstandigheden. 

Website: www.sfeuba.com / Instagram: sfeuba / Email: info@sfeuba.comEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
36 donaties
€ 1.040,00