Het Schoolfonds in Bali

Het Schoolfonds in Bali | Geld inzamelen
 
 
Het Schoolfonds in Bali geeft meisjes die dromen hebben ook de kans om ze na te jagen

Wij (Sandra van Kuijk en Larissa Molenaar) spelen al een tijd met de gedachte wat wij kunnen doen voor mensen die minder bevoorrecht zijn. We hebben beiden een goede baan en altijd de kans gehad om te leren en onze dromen na te jagen. Daarom hebben wij besloten dat we iets terug willen doen voor de wereld. Na een zoektocht voor het juiste goede doel kwamen wij bij het Schoolfonds in Indonesië. Een project dat meisjes die dromen hebben ook de kans geeft om ze na te jagen. In Januari reizen wij samen naar Indonesië om het Schoolfonds te bezoeken en de opbrengsten te overhandigen. 

Naast geld doneren hebben wij ook een armband voor Bali ontwikkeld. De armband voor Bali bevat de coördinaten van het eiland, is zilver kleurig en is gemaakt van stainless steel. De volledige opbrengst van de armband voor Bali gaat naar het Schoolfonds. De armband is te koop op www.balalook.nl

Over het School fonds
Het schoolfonds voor meisjes in Oost-Bali is opgericht door de Nederlandse Hans en Els, tevens eigenaren van vakantie bungalows in Oost-Bali. Samen met hun gasten hebben ze 8 jaar geleden het fonds opgericht voor meisjes, van wie de ouders onvoldoende geld hebben om hen naar de middelbare school te laten gaan. In Indonesië wordt vaak alles op alles gezet om de jongens uit het gezin na de basisschool verder te laten leren, voor de meisjes is hier vaak geen geld voor. Els en Hans trekken zich het lot van deze meisjes aan en bezoeken regelmatig basisscholen om samen met de hoofdonderwijzer en de leerkracht te kijken welke meisjes in aanmerking komen voor donaties uit het schoolfonds. Door het fonds konden in het eerste jaar al 4 meisjes naar school en nu, in het achtste jaar, zijn er al 31 meisjes die door kunnen leren.

Hoe werkt het schoolfonds?
Wanneer een meisje niet naar de middelbare school kan door geldgebrek, bezoeken Hans en Els samen met de leerkracht de ouders. Als de ouders ook graag willen dat hun dochter naar school blijft gaan, worden de voorwaarden van het schoolfonds uitgelegd. Vervolgens voorziet het schoolfonds de leerlingen van een uniform, schoenen, boeken, een tas en pennen; de ouders krijgen geen geld, Hans en Els beheren zelf de donaties.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
27 donaties
€ 1.320,00
Doel: € 2.500,00
52%

Deze actie is gesloten.