Het Kanaal overzwemmen

Het Kanaal overzwemmen | Geld inzamelen
 
 
In augustus 2020 ga ik met een team het Kanaal overzwemmen.

 

In augustus 2020 ga ik met een team van 4 het Kanaal over zwemmen. 16 mensen gaan dat  jaar officieel het Kanaal over. Dit kost in totaal per persoon ongeveer 5000 euro.  Het geeft mij rust en focus als dit bedrag z.s.m. is gedekt zodat ik met het echte werk kan beginnen.

Maar waarom ga ik dit doen?

Al een jaar ben ik verbonden aan het huis van Renkum. Een gemeenschapshuis voor iedereen die in Renkum e/o woont. Samen met 6 andere vrijwilligers draaien we een Repair Cafe. Waar we samen met de klant iets proberen te repareren.

In het Huis van Renkum worden ook veel kinderactiviteiten georganiseerd. De kinderen komen vaak uit gezinnen waar het soms even niet lekker gaat. Gezinnen die op de armoedegrens leven. Het zijn kinderen met verschillende talenten, kinderen die puur zijn maar ook kinderen die vaak niet goed mee kunnen komen op school. Die vaak in stressvolle situatie zichzelf moeten redden, die soms niet mee kunnen met schoolreisjes, die vaak niet worden uitgenodigd op kinderfeestjes, kinderen die nooit op vakantie gaan. 

Zelf heb ik ook het nodige meegemaakt in mijn late kindertijd en toen waren er mensen om mij heen die zich ontfermden over mij. Daar ben ik hen nog altijd dankbaar voor. Ik heb daardoor de kansen gehad en gegrepen. Ben docent en heb een fijn gezin. Dat komt omdat ik ervoer dat er mensen waren die mij zagen en die mij kansen boden.

En als ik die kinderen ontmoet binnen Het huis van Renkum dan is er in mij een diep verlangen om deze kinderen mee te nemen en te begrijpen, mijn vertrouwen aan hen te schenken. Het liefst zou ik ze allemaal meenemen op vakantie of naar de Efteling maar dat lukt mij niet. Ik doe wat ik kan en dat is niet genoeg merk ik soms.

Daarom wil ik van Engeland naar Frankrijk zwemmen. Voor deze kinderen en hun ouders. Dat ik samen met de vrijwilligers van het Huis van Renkum een zak geld heb waar we deze kinderen mee zou kunnen ondersteunen. Dat dromen soms werkelijkheid kunnen worden. Dat dromen soms zo dichtbij zijn als er maar iemand meekijkt binnen een droom van een kind. Alles is mogelijk! Maar doe alles wat in je vermogen ligt om het te zien en te voelen want dan ben je in staat om er alles voor te doen! Zelfs van Engeland naar Frankrijk en weer terug naar Dover. Dat doe ik! Meer kan ik niet doen!

Zelf geef ik naast deze oversteek 1000 euro om dit te realiseren.

Er is ruimte voor publiciteit. Er gaat een filmploeg mee en de komende 1,5 jaar ga ik met dit team het IJsselmeer nog over zwemmen en andere zwemtesten doen. Een echte hoofdsponsor wordt aardig in de picture gezet.

 

Daarnaast is het lokaal. Voor Renkum!

De jeugd is de Toekomst!

 

Een Kind

 

Een kind is zoveel meer

Dan een aanstaande dame of een aanstaande heer

Wie in het kind niet het wonder ziet

Die begrijp dit hele schrijven niet!

 

JanEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

4 donaties
€ 75,00
Doel: € 5.000,00
1%

Deze actie is gesloten.