Het Huis van Thijs

Het Huis van Thijs | Geld inzamelen
 
 

(T)huis gemaakt

122.000 euro. Dit is het bedrag dat televisie-kijkend Vlaanderen recent in geen tijd verzamelde. De gelukkige ontvangers ervan? Harry en Jerina. Niet het winnende koppel van het populaire programma 'Huis gemaakt', maar de geliefde bezetters van de zilveren plak in deze renovatie-wedstrijd. Hun droomhuis waar ze de voorbije maanden zo hard in werkten kregen ze op het einde van het programma niet, maar verdienden ze volgens zovelen duidelijk wel. En dus werd spontaan diep in de buidel getast om mee te helpen deze droom werkelijkheid te maken. Waar de mens geraakt wordt, op welke manier dan ook volgt heel vaak een daad van diepe menselijkheid. Het verlangen en de behoefte om te delen.  


Het leven zoals het is weerspiegelt zich zelden op een televisiescherm. Het is magisch en het is rauw. En soms is het ook rouw. Om het verlies van een geliefde. Een echtgenoot, een vader, een broer, een zoon, een vriend. En soms ook een thuis. Want waar je in het ene programma een huis kan winnen, is het in het leven soms een uitdaging simpelweg een huis te kunnen behouden. 


Op zaterdag 29 mei stapte Thijs Vanormelingen, vader van Noah en echtgenoot van Inge, na een lange en moedige strijd uit het leven. Het verdriet om hun geliefde is onmetelijk. Zijn overlijden raakt een diepe kern in ieder die hem kende als een warm, integer en ontzettend behulpzaam man. Het verlangen om méér te kunnen betekenen voor Inge en Noah leeft dan ook bij heel veel mensen in hun nabijheid. 


Want het overlijden van Thijs doet zich niet enkel voelen in onze harten, maar uit zich ook in financiële onzekerheid en angst. Angst om het huis waar Inge, Thijs en Noah de voorbije jaren samen hun 'droom-thuis' van maakten niet te kunnen behouden. De realiteit van het verder afbetalen van een lening met niet twee maar slechts één loon brengt zorgen met zich mee die zowel het rouwproces als het hernemen van het leven zonder Thijs bemoeilijkt. Het is Noah en Inges grootste wens om in hun huis het leven van Thijs te eren en verder te mogen leven in zijn warme herinnering en nabijheid. 


Onze wens is het dan weer om hen daarbij te kunnen helpen. Door het opzetten van deze crowdfunding willen we geld inzamelen om een deel van de lening die Inge vanaf nu alleen ten laste valt samen af te betalen.  Hoe klein of hoe groot dit deel ook mag zijn. Dat het financieel ademruimte mag creëren om het leven voor Inge en Noah verder te mogen zetten in hun eigen thuis. 


Wil je hen graag steunen en dit samen met ons mogelijk maken? Wij beantwoorden elk gebaar met ontzettend veel dankbaarheid en ontroering. 


Ook het simpelweg delen van dit bericht kan trouwens een belangrijke steun betekenen en ons helpen ons doel samen te bereiken. 


In warme herinnering aan Thijs,

De Vrienden van Thijs

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
334 donaties
€ 18.123,00