Het Huis Van Helderheid

Het Huis Van Helderheid | Geld inzamelen
 
 
Het Huis Van Helderheid

In 2004 overleed rapper Helderheid in zijn slaap. Hij was iemand die met zijn muziek en positieve houding jongeren stimuleerde om de juiste keuzes te maken, weg te blijven van criminaliteit en hun school af te maken. Na zijn dood richtte zijn moeder Joany Muskiet de organisatie Stichting Helderheid 5314 op waarmee zij samen met rapper Big Jay activiteiten voor en door jongeren organiseert. Helderheid staat voor Peer Education: jongeren helpen jongeren met het vinden van een baan, het ontwikkelen van talent en het bestrijden van discriminatie en vooroordelen.

Het motto van H.E.L.D.E.R.H.E.I.D. is:
‘Hoor Elke Les Die Een Reden Heeft en Ignoreer Dwaasheid’

Na jaren van inzet, groei, ontwikkeling en vele tijdelijke vestingsplaatsen is de tijd rijp om voor alle activiteiten een vast onderkomen te realiseren: ‘Huis Helderheid’. Een plek voor en door jongeren als eerbetoon aan rapper Helderheid en waarmee zijn boodschap structureel kan worden ingebed in deze stad: geen afwijzing, geen racisme, geen apartheid op Zuid, maar progressie!
Om dat te bereiken is een ontwikkel- en ondersteuningsteam voor de realisatie van het ‘Huis Helderheid’ samengesteld en zijn de eerste plannen gemaakt.

De interne afwerking en inrichting zal door de jongeren zelfstandig worden uitgevoerd onder deskundige begeleiding. Voor de verbouwings-, inrichtings- en exploitatiekosten in de startfase van ‘Huis Helderheid' doet het ontwikkelingsteam een beroep op subsidies, fondsen en sponsoren. Op deze manier proberen wij dit doel te realiseren.

Zodoende hebben wij deze crowdfunding in het leven geroepen. Wij hopen als Stichting Helderheid met uw hulp de volgende stap te kunnen maken voor en door jongeren. Wij willen de onderstaande doelen graag bewerkstelligen.  Wij verwachten met het streefbedrag van €25,000,- euro een grote slag te kunnen slaan bij de verbouwing en het realiseren van de programering voor het 'Het Huis Van Helderheid'. De beoogde programmering voor Huis Helderheid is gebaseerd op de W.E.T Van Helderheid (Werkgelegenheid, Educatie en Talentontwikkeling):

−     dagbestedingsactiviteiten jongeren samen met De Nieuwe Kans

−     organisatie buitenactiviteiten Helderheidplein

−     buurtactiviteiten, evenementen voor de wijk

−     sport en E-sport i.s.m. Feijenoord City en 010 E-sportshouse

−     advies en voorlichting op scholen en bedrijven

−     gastklassen/gastgroepen op bezoek bij Huis Helderheid

−     theater-, muziek- en danspresentaties/workshops in Huis Helderheid of op het Helderheidplein

−     regelmatige dialoog, debat en informatiemiddagen/avonden voor de wijk

−     workshops: rappen, koken, kleding, dans, discriminatie en vooroordelen, pesten

−     cursus sociaal maatschappelijk/ creatief ondernemen, werk bemiddelingspunt, betaalde wijkwerkplekken jongeren

−     begeleiding ex-gedetineerden

−     talentontwikkeling

−     ontwikkelatelier straatkunst/graffiti/kleding/grafisch/video/fotografie

−     huiswerkbegeleiding, taalonderwijs en schrijfhoek

−     projectactiviteiten jeugd en ouderen

−     muziekproducties in de eigen studio

Op basis van deze programmering is een eerste verkennend ontwerp gemaakt voor de indeling en inrichting van het pand.

De indeling van het pand bestaat uit:

−     Algemene ruimtes voor bijeenkomsten/vergaderingen

−     Opnamestudio

−     Naaiatelier

−     Ontwikkel/flexatelier

−     Bar/keuken

−     Kantoor

De jongeren hebben een plek nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Waar ze kunnen relaxen, huiswerk maken, een gesprek voeren of zich kunnen ontwikkelen in het zelf ondernemen. We werken actief samen met partijen in de wijk en op Zuid zoals De Nieuwe Kans, Humanitas & Theater Islamunda.

Dat onze inzet en resultaten gewaardeerd worden blijkt uit het feit dat partijen met ons blijven samenwerken. Inmiddels organiseren wij al 15 jaar het "Helderheid Bokaal" de enige rapcontest in Nederland waarbij de boodschap en positiviteit centraal staat Daarnaast hebben wij in 2014 met het project "Pesten Is Dwaasheid" .

Met het verhalen huis oprichter Linda Malherbe samen gewerkt met het project Zuiderlingen en de toenmalige koningin Beatrix ontmoet. Zij was zeer onder de indruk van het Helderheid verhaal. Burgemeester Aboutaleb is in 2015 op bezoek geweest bij ons naar aanleiding van de positieve berichten. De burgemeester heeft het pand ook bezocht. En hij heeft beloofd bij het opknappen van het pand zijn steentje te zullen bijdragen. 

Graag houden wij u via deze pagina op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en behaalde resultaten. Stichting Helderheid geeft daarin graag openheid van zaken. Daarnaast bent u natuurlijk van harte uitgenodigd om eens vrijblijvend bij ons op bezoek te komen. Wij waarderen iedere vorm van (financiële)hulp en fysieke ondersteuning en willen u dan alvast ontzettend bedanken voor de getoonde interesse in ons project!


Stichting Helderheid

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

18 donaties
€ 380,00
Doel: € 25.000,00
1%

Deze actie is gesloten.