Het Dierenrijk in de Afrikaanderwijk

Het Dierenrijk in de Afrikaanderwijk | Geld inzamelen
 
 
Een unieke kans om kinderen uit Afrikaanderwijk Rotterdam dichter bij dieren te brengen.

Dagelijks bezoeken vele peuters onze locatie Het Dierenrijk van Stichting het Peutercollege. Op Peutercollege Het Dierenrijk leggen wij de basis voor een kansrijke toekomst voor deze kleine Rotterdammers. Ondanks dat deze peuters op moeten groeien in een achterstandswijk, willen wij ze een kansrijke toekomst bieden.

Als kinderen al op zeer jonge leeftijd alle kansen krijgen om zich goed te ontwikkelen, voorkomt dat problemen in hun schoolloopbaan en leggen ze met goed onderwijs een sterke start voor hun toekomst. Dit gedachtengoed, is de basis van Stichting het Peutercollege, een initiatief van Lativa El Ouali. 

De peutergroepen werken dagelijks, ook tijdens de reguliere schoolvakanties, met een uitgebreid programma wat voorzien is van extra dagdelen en activiteiten voor peuters en hun ouders/verzorgers.

Het Peutercollege is te vinden in Rotterdam Zuid, in een wijk met een rijke geschiedenis maar helaas veel armoe. De kinderen die hier opgroeien zijn de Nederlandse taal meestal niet (voldoende) machtig, wanneer ze naar de basisschool gaan starten ze al met een taalachterstand en deze taalachterstand hebben ze vaak niet kunnen inlopen  wanneer ze doorstromen naar de middelbare school. Sociaal emotioneel kunnen een groot deel van deze kinderen ook extra ondersteuning gebruiken om zich veilig te voelen en zich op cognitieve vakken beter te kunnen ontwikkelen. Om juist deze kinderen een boost te geven in hun (taal) ontwikkeling, heeft Lativa el Ouali de Peutercollege methodiek en model ontwikkeld.

Het hebben van een huisdier is een wens van ieder kind, het maakt niet uit, wat je financiële achtergrond is, je religie of land van herkomst, ieder kind heeft de wens om te kunnen zorgen voor een huisdier. Omdat wij met name deze kinderen, dat kleine stukje geluk gunnen in hun onbevangen, jonge kinderjaren willen wij ze dagelijks in contact kunnen laten komen met echte dieren.

Om kinderen te laten ervaren hoe het is om een huisdier te hebben, maar ook om er zelf voor te zorgen en natuurlijk mee te knuffelen hebben wij de wens om op locatie het Dierenrijk te werken met huisdieren en kleine boerderijdieren. Naast het feit dat het kunnen zorgen voor een dier, kinderen heel veel vreugde en een gevoel van veiligheid geeft, blijkt uit onderzoek dat het verzorgen van en contact hebben met dieren, een therapeutische werking heeft op kinderen. Wij willen daarom graag: konijnen, schildpadden, vogels, hagedissen, kippen en kleine ezels aankopen.

Het verzorgen van een (eigen)huisdier kan kinderen (mits ze hierbij goed begeleid worden) nuttige vaardigheden bijbrengen zoals het nemen van verantwoordelijkheid, opgeruimd zijn, punctualiteit, zelfdiscipline en inlevingsvermogen. Deze vaardigheden kunnen zowel op school als thuis, voor nu en in hun toekomstige leven, goed van pas komen.

Om op onze locatie, in de Afrikaanderwijk te Rotterdam, de dierenkamer en het buitenverblijf te realiseren is geld nodig. Maar ook voor de aankoop van de dieren, hun verblijven, spullen voor de verzorging en eten is geld nodig.

Benodigd bedrag 10.000 euro:

2.400 euro          aankoop konijnen, schildpadden, vogels, hagedissen en kippen. Inrichting binnen verblijven en verzorging en voeding voor de dieren.

3.600 euro          inrichting buitenruimte voor de kleine ezels

4.000 euro          aankoop kleine ezelsEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

7 donaties
€ 125,00
Doel: € 10.000,00
1%

Deze actie is gesloten.