Het behoud van kinderhartchirurgie bij UMCG

Het behoud van kinderhartchirurgie bij UMCG | Geld inzamelen
 
 

Het bericht dat minister Hugo de Jonge het centrum voor aangeboren hartafwijkingen van het UMCG wil sluiten slaan bij veel inwoners uit de Noordelijke Provincies in als een bom. Er ruim 200.000 handtekeningen voor petitie behoud van centrum kinderhartchirurgie bij UMCG in Groningen. De ruim 200.000 handtekeningen vertellen mij dat er veel inwoners uit de Noordelijke Provincies het belangrijk vinden dat de afdeling KKinderhartchirurgie behouden blijft in het UMCG. 

Demissionair minister Hugo de Jonge maakte zolaatst bekend dat het UMCG moet stoppen met hartoperaties bij kinderen. Ook de complexe operaties voor mensen met aangeboren hartafwijkingen raakt het UMCG kwijt. Alleen het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het ErasmusMC in Rotterdam mogen deze behandelingen nog doen.

Ik wil graag geld inzamelen voor het behoud van centrum voor kinderhartchirurgie bij UMCG in Groningen. Sluiting van kinderhartchirurgie van het UMCG zal grote gevolgen hebben voor ouders en kinderen uit de Noordelijke Provincies. Het zal leiden tot een onacceptabele reistijd voor kinderen en ouders. Het UMCG levert zorg van topkwaliteit en is van cruciaal belang voor de inwoners van Groningen, Drenthe en Friesland. Met het verdwijnen van de kinderhartchirurgie wordt het hele ziekenhuis geraakt. Dat wil ik voorkomen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 55,00
Doel: € 3.000.000,00
0%