Herenig Habte met zijn familie

Herenig Habte met zijn familie | Geld inzamelen
 
 
Deze lieve man verdient het om weer samen te zijn met vrouw en kinderen.

Mijn vader is sinds december 2016 heel erg betrokken bij een (nu) 26 jarige jongen uit Eritrea, die in 2014 (deels te voet) is gevlucht uit een land waar geen normaal leven mogelijk is. In Libië is een kies uit zijn mond geslagen, hij heeft (benedendeks) met honderden mensen op een vluchtelingenboot gezeten waar mensen zijn overleden tijdens de overtocht. Vanuit een kamp in Italië is Habte (zo heet hij) naar Nederland doorgestuurd. Waar het lot hem aan mijn vader heeft gekoppeld.

Habte is inmiddels bijna door zijn inburgering heen, hij loopt stage in de zorg en doet vrijwilligerswerk met bejaarden. Het is een lieve, zorgzame jongen met het hart heel erg op goede plaats. En doet erg zijn best om bij te dragen aan de Nederlandse samenleving.

In Eritrea was hij getrouwd en had hij 2 kinderen. Het derde kind is geboren tijdens zijn vlucht voor een beter leven voor hem en zijn gezin. Het gescheiden leven van zijn gezin valt hem heel, heel zwaar. Na ruim twee jaar soebatten met de IND mag zijn gezin nu -eindelijk- nareizen.

Voor de reis en de eerste kosten in NL is ongeveer €2.500,- nodig. Dat geld heeft Habte natuurlijk niet. En mijn vader heeft al zoveel betaald dat ik eigenlijk vind dat hij dit niet ook nog eens hoeft te betalen. Wil je Habte en zijn gezin helpen aan een beter leven met elkaar? Draag dan een klein beetje mee aan het geluk van een gezin dat het zonder mijn vader zeer waarschijnlijk nooit had gevonden.

Valentine Dekker
Mickey Dekker
Roxy DekkerEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
159 donaties
€ 4.295,00
Doel: € 2.500,00
171%

Deze actie is gesloten.