Henk van Dijk zijn droom

Henk van Dijk zijn droom | Geld inzamelen
 
 
Help Henk zijn film uit te laten brengen 45 Jaar in een instelling

Eigen leven
Henk van Dijk heeft een verstandelijke beperking, is 73 jaar oud en werkt als ervaringsdeskundige bij de LFB in Wolvega. De plek waar hij de ruimte kreeg om zichzelf te ontwikkelen. 45 Jaar lang heeft hij bij zorgorganisatie Van Boeijen gewoond.  Hij wilde altijd graag zijn eigen woning en zijn eigen leven kunnen leiden. Hij woont zelfstandig in Wolvega.

Op dit moment werkt Henk, in zijn rol als ervaringsdeskundige van de LFB in Wolvega, aan het verspreiden van informatie over het VN-verdrag, waarin de rechten van mensen met een handicap vastgelegd zijn. Een belangrijk thema is het recht om zelfstandig te leven. Als ambassadeur van het VN-verdrag vindt Henk het belangrijk dat het VN-verdrag begrijpelijk is voor iedereen en dat iedereen op de hoogte is van zijn of haar rechten.

Henk heeft één grote droom: professionals, verwanten en studenten inspireren om mensen met een verstandelijke beperking eigen regie te geven over hun leven. Kort geleden heeft Henk van Dijk te horen gekregen dat hij ernstig ziek is. Zijn grootste wens is dat zijn verhaal verteld blijft worden, ook wanneer hij dit zelf niet meer kan doen.

Partijen hebben de handen ineen geslagen om een documentaire te laten maken waarmee hij anderen blijft inspireren. Maar dit kan niet zonder jouw steun! Help jij mee zijn droom te realiseren en de documentaire te laten maken?

Zijn verhaal
Henk heeft eerder een boek geschreven over zijn leven, het heet ‘Van Boeijen Los’. Het is een verhaal over leren, werk, zelf je route kiezen, over gezien worden, je kunnen ontwikkelen en je eigen beslissingen nemen. Het is bovenal een verhaal over kunnen zijn wie je bent en je eigen plek hebben als deel van de samenleving. Het is een verhaal waar veel mensen herkenning in vinden. Het toont ervaringen waar veel mensen vandaag de dag nog mee worstelen. Het laat zien wat het internationale verdrag met de rechten van mensen met een beperking (IVRPH) in het dagelijks leven betekent en vraagt.

Op basis van dit boek en nieuwe interviews willen we een documentaire laten maken over Henk van Dijk.

Oproep
De documentaire kan alleen gemaakt worden door een donatie. Dus help jij Henk's droom waar te maken?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met LFB Wolvega via wolvega@lfb.nu of bel naar 0561-610010.

(Video is gemaakt door Goos Bies, journalist Leeuwarder Courant)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

53 donaties
€ 1.960,00
Doel: € 15.000,00
13%