Henk en Dineke Promision goes Rwanda

Henk en Dineke Promision goes Rwanda | Geld inzamelen
 
 
Sponsoractie t.b.v. Rwandareis.

In de zomer van 2018 gaan wij, Henk en Dineke, met een groep van twintig jongeren, "Promision" van onze gemeente, de Vrije Baptistengemeente Emmen, een veertiendaagse reis maken naar Afrika, naar Rwanda. Daar gaan we samen met Stichting "Let's Do Something Now" de plaatselijke bevolking leren kennen en helpen om dingen waar ze behoefte aan hebben te realiseren.

Deze organisatie helpt vrouwen, die, over het algemeen door armoede gedwongen, in de prostitutie werken om hun waardigheid terug te winnen en om hun kinderen uit de spiraal van negatieve omstandigheden te halen. Dankzij dit programma kunnen deze kinderen naar school en krijgen ze Engelse les. De vrouwen krijgen speciale trainingen om uiteindelijk zelfstandig voor hun kinderen en zichzelf te zorgen.

We zullen ook een programma opzetten voor de kinderen voor de periode die we daar met hen doorbrengen. We zullen door sport en spel laten merken dat ze bijzonder zijn. ook zorgen we met deze organisatie ervoor dat op schooldagen deze kinderen een warme maaltijd krijgen.

Zo gaan we zgn. "Keyhole-gardens" bouwen, kleine tuintjes in de vorm van een sleutelgat waarmee de mensen met weinig moeite en weinig water hun eigen groenten kunnen verbouwen. Ook kunnen ze op die manier, als er voldoende is, een klein beetje geld verdienen door groenten te verkopen.

Daarnaast gaan we in tweetallen lokale gezinnen een dag lang bezoeken en kijken waar er in dat specifieke gezin behoefte aan is en proberen in die behoefte te voorzien.
Op deze manier willen we proberen om het land, dat nog steeds herstellende is van de genocide van 1994 weer een klein beetje op te bouwen.

Omdat het belangrijk is dat we daar ter plekke ook de economie ondersteunen, is het van belang dat we dus ook daar de benodigde materialen gaan aanschaffen. We willen dus geen zaken meenemen, hoe mooi dat ook zou zijn, maar ter plekke dit gaan kopen.

Daarvoor is dus geld nodig. Wij willen persoonlijk proberen om een zo mooi mogelijk bedrag bij elkaar te krijgen, zodat we komende zomer ook mooie dingen kunnen realiseren.

Daarom willen wij jullie verzoeken om na te denken of jullie ons willen ondersteunen met een bijdrage. Wij en ook de mensen in Rwanda zullen erg gelukkig zijn met jullie sponsoring en uiteraard houden we jullie op de hoogte van de zaken die er daar zijn gerealiseerd.

Daarnaast krijgen we de kans om de kinderen die we, individueel en als groep, sponsoren via "Compassion" te ontmoeten en hen en hun famielie te leren kennen en even te verwennen.

We begrijpen dat we in twee weken maar beperkt iets kunnen bereiken, maar we willen onszelf volledig geven en inzetten om de mensen een steuntje in de rug te geven en een klein beetje op weg te helpen.

Meer info over de organisatie vindt u op Let's do something now

Ook op de Facebookpagina "Promision goes Rwanda" vindt u meer informatie.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
7 donaties
€ 160,00
Doel: € 5.000,00
3%

Deze actie is gesloten.