Hemelwieg voor prematuur overleden kindjes doneren

Hemelwieg voor prematuur overleden kindjes doneren | Geld inzamelen
 
 

Mijn naam is Nathalie, en ik ben de maakster van Hemelwieg. Dit zijn afscheidswiegjes voor te vroeg geboren kindjes die niet levensvatbaar zijn en overlijden of al tijdens de zwangerschap. Zelf heb ik dit ook meegemaakt, bij mijn allereerste zwangerschap. Ik was zwanger van een tweeling en dit is fout gegaan tijdens de zwangerschap. Toen was er nog niks voor om mooi afscheid te kunnen nemen en graag help ik mensen die dit meemaken om voor een mooi afscheid te zorgen voor hun zo gewenste kindje. Mijn hele verhaal kun je op mijn website lezen. 

In 2017 is de Hemelwieg ontstaan. Ik hoorde van de watermethode {een opbaringsvorm}. Dan gaat het kindje wat is overleden terug in het water, als in de baarmoeder. En mijn gevoel zei me dat ik er wat omheen kon maken. Hierdoor is het geheel zachter en niet gelijk voor iedereen zichtbaar. Je kan dan zelf bepalen aan wie je je kindje wilt laten zien. Hemelwieg hoef je niet met deze methode te gebruiken, je kan er ook voor kiezen alleen de zachte Hemelwieg te gebruiken. We zijn nu 3 jaar verder, en het afscheidswiegje vind zijn weg. Maar ik gun het zoveel meer ouders.

Hoe komt het dat een Hemelwieg zo zacht is? Ze zijn gemaakt van merinowol. Dit is van het merinoschaap en deze geeft de zachtste wol. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke vezels zoals vlas en zijde. De Hemelwiegjes zijn met de hand gevilt. Door het gebruik van alleen natuurlijke materialen zijn de Hemelwiegjes zo zacht. Waardoor het fijn is om het in je armen te houden en te wiegen.

Vandaar dat ik deze crowdfunding heb opgezet, want hoe mooi is het om Hemelwieg te schenken aan mensen die dit nodig hebben. Die zoveel verdriet hebben dat hun verwachtingen niet gaan zoals het bedoeld was. Een kindje in hun armen om lief te hebben en te knuffelen. Om groot te zien worden, van baby naar kleuter, tiener en uiteindelijk volwassen. Je hebt daar toch een beeld bij. En in plaats daar van moet je afscheid nemen van je kind. Wat zo gewenst was.

Het geld wat wordt gedoneerd door jullie, "mensen die Hemelwieg een warm hart toedragen" gebruik ik om meerdere Hemelwiegjes te kunnen maken en daarna te schenken aan instanties die te maken hebben met dit grote verlies. Denk aan ziekenhuizen, rouwdoula, kinderuitvaartverzorgers en stichtingen. Op deze manier hoop ik dat er nog meer bekendheid komt voor deze vorm van afscheid nemen. 

Hemelwieg maak ik met mijn hart, "met heel veel liefde" en hoop op deze manier mensen die dit grote verdriet meemaken te kunnen helpen met een goede start van het rouwproces. Door de Hemelwieg naar de plek te brengen waar dit grote verlies plaatsvindt, is het mogelijk om de Hemelwieg gelijk in gebruik te nemen als het moment daar is. 

Ga naar de website van Hemelwieg om mijn verhaal te lezen en te zien wat er allemaal mogelijk is.

Op Hemelwieg facebook zal ik je op de hoogte houden van de schenkingen die ik kan doen met een verslag en foto's. Mijn eerste streven is 10 Hemelwiegjes en hoop dat uit te kunnen breiden.

Nathalie Roelofsen
31-05-2024

Weer een prachtige donatie gedaan van 3 Hemelwiegjes aan het Scheper Ziekenhuis in Emmen.  

Ontvangen door Diana Kappert en de verpleging van de kraamafdeling. 

Een presentatie gegeven over de Hemelwieg de wateropbaring met Hemelwiegdeken. 

Er werd enorm enthousiast gereageerd en ze zijn blij met mijn missie dat dit on elk ziekenhuis thuis hoort.

Voor dit jaar was dit de eerste donatie 

In 2023 is er ook gedoneerd. Ik zie dat hier geen update van is.

Er is een donatie gegaan naar het Antonius in Sneek Het diakonessen in zutrecht en het Maxima in Utrecht.

Nu gaan we weer inzamelen voor het volgende Ziekenhuis ik ben in contact met het ziekenhuis van haarlem en hoop hier dit jaar nog naar toevte kunnen.


Nathalie Roelofsen
23-06-2022

Hebben jullie mijn post gelezen op linked in?

En toen lag het in de wc, trek je door?

Deze post is over de 100.000 keer gelezen en Nasr aanleiding hiervan is er enorm gedoneerd. Iedereen zo ontzettend bedankt.

Ik ga weer opzoek naar een ziekenhuis die Hemelwieg wilt ontvangen om te schenken aan ouders die dit verdriet gaan meemaken. Voor een zacht en warm afscheid.

Ik houd jullie op de hoogte wanneer het zover is.

Nathalie

 


Nathalie Roelofsen
23-05-2022

Wat mooi om vandaag te horen vanuit het RKZ Beverwijk dat alle gedoneerde Hemelwiegjes zijn vergeven aan ouders die dit nodig hadden voor het afscheid.

Namens de verpleging van de afdeling verloskunde ben ik ingelicht. Hoe blij deze mensen waren ondanks het verdriet en decrouwperiode waar ze in zitten, konden ze hun kindje op deze manier mee naar huis nemen voor een zacht afscheid.


Nathalie Roelofsen
23-06-2021

Wat ontzettend mooi dat het doel van €1000.,00 is behaald. Allemaal heel hartelijk bedankt voor de donaties.

Het MUMC, RKZ en Doula Lau Rouwdoula zijn voorzien van verschillende hemelwiegen. En 22 juli 2021 ga ik naar het Radboud UMC.  Ook dit ziekenhuis ontvang van deze ronde Hemelwieg.

Voorlopig is deze actie nog actief en kan er nog gedoneerd worden.

Er wordt straks een nieuwe actie opgezet. Zodat we met elkaar Hemelwieg aan nog veel meer ziekenhuizen kunnen schenken.

Bedankt❤


Nathalie Roelofsen
16-06-2021

Het volgende ziekenhuis Is Het Radboud UMC Nijmegen. We zijn in gesprek met het plannen van een datum. 

Helpen jullie mee de €1000 vol te maken.

Hemelwieg voor een klein afscheid van een GROOT wonder 


Nathalie Roelofsen
04-06-2021

Een warm ontvangst in Beverwijk.  De verpleging van de afdeling verloskunde is erg blij met de gedoneerde Hemelwiegjes. En deze gaan geschonken worden aan ouders die dit grote verlies meemaken. Om op een goede manier het rouwproces om het verlies van hun kindje in te gaan.

Het hele verhaal van de schenking en van het Rode Kruis Ziekenhuis en hun verhaal hierover vind je op de website.

www.hemelwieg.nl


Nathalie Roelofsen
26-05-2021

Morgen is het zover en ga ik naar het tweede ziekenhuis om Hemelwieg te schenken. Iedereen heel hartelijk bedankt. Er is opgehaald voor 3 hemelwiegen. Kijk mee op Hemelwieg Facebook. Met verhaal en foto's 


Nathalie Roelofsen
30-04-2021

Deze week is Laurina Cerredo in het atelier geweest. Zij is Rouwdoula bij Doula Lau. 

Ze helpt vrouwen die gaan bevallen van een overleden kindje in welk stadium van de zwangerschap dit ook is.

Namens de doneeractie heeft ze een Hemelwieg ontvangen om een echtpaar die dit verdriet mee maken te kunnen helpen.

Lees op Facebook van Hemelwieg het hele verhaal en bekijk de film die we hebben gemaakt


Nathalie Roelofsen
18-03-2021

Vandaag in gesprek met een verloskundige van het Rode Kruis Ziekenhuis  Beverwijk. Wat een enthousiasme voor Hemelwieg. Dit wordt het volgende ziekenhuis waar de doneeractie voor wordt gebruikt om Hemelwieg te schenken.


Nathalie Roelofsen
18-03-2021

Vandaag in gesprek met een verloskundige van het Rode Kruis Ziekenhuis  Beverwijk. Wat een enthousiasme voor Hemelwieg. Dit wordt het volgende ziekenhuis waar de doneeractie voor wordt gebruikt om Hemelwieg te schenken.


Nathalie Roelofsen
03-02-2021

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1069746396864305&id=177018326137121

Klik op de link om naar het verhaal te gaan met foto van het schenken.


Nathalie Roelofsen
27-01-2021

Hemelwieg schenken aan Maastricht UMC

Met trots kan ik meedelen dat afgelopen 22 januari Hemelwieg is geschonken aan het MUMC. Er was een zeer warm welkom en er is zeer blij gereageerd op de Hemelwiegjes. Hou de facebookpagina van Hemelwieg in de gaten, binnenkort zullen wij, het ziekenhuis en ik een mooie reportage delen.


Nathalie Roelofsen
09-01-2021

22 januari is een bijzondere dag. 

Deze dag ga ik naar het MUMC Maastricht UMC en heb ik een afspraak op de verlosafdeling. 

Hier gaan we de eerste Hemelwiegjes schenken. Er is een fotograaf bij om alles vast te leggen. Ik zal dit laten zien op social media.


Nathalie Roelofsen
31-12-2020

Aan alle donateurs, Ik heb geweldig nieuws. We zijn op de helft met een bedrag van €500,00 en dat betekent dat er nu 5 hemelwiegjes geschonken kunnen worden. Ik heb heel fijn contact gehad met het Maastricht UMC en daar heb ik 22 januari 2021 een afspraak mee. Deze dag ga ik hemelwieg zelf wegbrengen om te schenken op de afdeling verloskunde. Er worden foto's gemaakt en er komt een verslag op hun en mijn website. Hier zal ik het in een update laten weten en natuurlijk op social media.

Voor iedereen een goede jaarwisseling en een gezond 2021


Nathalie Roelofsen
24-11-2020

Iedereen die tot nu toe heeft gedoneerd wil ik heel hartelijk bedanken. Er is al bijna €400,00 opgehaald wat betekent dat we met elkaar al 4 hemelwiegjes kunnen schenken. Hoe mooi is dat. Ik ben begonnen met het benaderen van ziekenhuizen, waar deze tijd voor zorgt,is dat je hier creatief mee om moet gaan. Je kan niet zomaar een ziekenhuis inlopen. Ik verstuur mails en neem de telefoon ter hand. Zodra er meer bekend is laat ik het weten in een update.143 donaties
€ 2.800,00
Doel: € 5.000,00
56% / 164 dagen te gaan