Helpt u mee om van haar pijn af te komen

Helpt u mee om van haar pijn af te komen | Geld inzamelen
 
 
Helpt u mee, een pijnloos leven te geven

Een forse rectus diastase

 

In 2016 is mijn zus trotse moeder geworden van een gezonde dochter, de roze wolken waren helaas maar voor korte duur. Ze bleef last houden van blijvende pijnen.

Een forse rectus diastase, dat is haar diagnose. Het zijn uitgerekte buikspieren die na een zwangerschap kunnen ontstaan, ze hebben dan geen spanning meer en verliezen dan dus ook hun functie. De meeste moeders (waaronder dus ook mijn zus) hebben sinds hun zwangerschap diverse klachten aan hun rug en bekken. Mijn zus heeft door de verslapte spieren, een verminderde tegendruk bij de darmen en maag met als gevolg, dat wanneer ze eet haar buik steeds meer naar voren gaat uitpuilen. Veel mensen nemen dan ook aan dat ze zwanger is. Wat dan ook weer psychische problemen veroorzaakt in plaats dat het helpt.
De stabiliteit van de buikspieren functioneert niet meer naar behoren waardoor ze bewust/onbewust een verkeerde lichaamshouding gaat aanhoud om zoveel mogelijk pijn te voorkomen. Daardoor ontstaan er weer andere problemen.

Een rectus diastase is helaas niet met een therapeutische basis of met oefeninnen te verhelpen hoe graag ze ook zou willen.

Haar enigste optie is dan ook een buikwandcorrectie, wil ze voorgoed van alle pijnen verlost zijn. Omdat ze medisch is gezien en er een diagnose is gesteld is er dus ook een medische aanvraag gedaan voor een vergoeding bij de zorgverzekering.

Maar de verzekering ziet het als cosmetische/plastische chirurgie en zien de ernst niet in de situatie, maar alsof het word gedaan voor het oog. Het gaat haar en ons om de verlossing van de pijn, en om een mooie toekomst voor ogen zonder problematiek.

Hiervoor heeft ze dus een klacht ingedient bij haar zorgverzekeraar dat ze het niet eens is met hun beslissing, maar ook de hogere hand kunnen niks voor haar betekenen, de verzekeraar heeft juist volgens protocol gehandeld. En haar nogmaals op de feiten hebben gedrukt dat het niet ernstig genoeg is. Ze moet er maar mee leren leven. Het is kortom gewoon schandalig om een vrouw, een jonge moeder die nog geen 30 is een levenlang te wensen met veel pijn en ongeluk.

Een buikwandcorrectie is dus ook het enige waardoor het probleem kan worden aangepakt. Tijdens de ingreep worden de linker en rechter spiergroep weer gereefd waardoor de functie wordt hersteld.Daarnaast zal het overtollig buikvet en huid worden weggehaald en de huid weer strak onder de bikinilijn worden aangetrokken. 

ze is een alleenstaande moeder die het niet breed heeft maar er toch graag voor haar kind en dierbaren wilt zijn. Dat wil spijtig genoeg niet altijd lukken ondanks ze veel pijn en verdriet heeft.

Zou u samen met ons en andere haar weer een toekomst willen en kunnen geven? Een donatie groot of klein, we zullen u altijd en eeuwig dankbaar zijn.

Veel liefs een hopeloze zusEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 15.000,00
0%

Deze actie is gesloten.