Help Zlata haar herseninfarct te laten behandelen

Help Zlata haar herseninfarct te laten behandelen | Geld inzamelen
 
 
Verlamming en spraakstroonis na de beroerte

Ingrijpende gebeurtenis van een zevenjarige Zlata is niet in mijn koude kleren gaan zitten.

Een aantal weken geleden kregen wij een tragische bericht dat de dochter (7 jr) van onze vriendin in Oekraïne een beroerte heeft gehad. De alleenstaande moeder wordt nu gedwongen om hun appartement te verkopen omdat ze anders de behandelingen niet kunnen bekostigen.

Gevolgen:
Zlata heeft zware dagen achter de rug, maar haar strijd is nog maar net begonnen. Door de beroerte is  een deel van haar lichaam verlamt geraakt en ligt ze dagen lang in bed. Ze heeft een spraakstoornis opgelopen en het lijkt erop dat er vertraging in haar denkproces is ontstaan. Ze heeft veel pijn en is vooral verdrietig. Dit had haar nooit mogen overkomen!

De kans op herhaling is groot en de artsen hebben vooral geprobeerd om de herhaling tegen te houden. De hele familie leeft in een zeer onzekere periode. Zodra de moeder van Zlata hoort dat het ziekenhuis in Ivano Frankivsk haar dochter niet verder in behandeling kan nemen wordt de angst steeds groter.

Het ziekenhuis in Ivano Frankivsk kan geen diagnose stellen waardoor ze ook geen behandeling kunnen bieden. Het gebrek aan kennis en dus juist behandelen, resulteert in het feit dat Zlata zonder enige medische toezicht momenteel thuis verblijft, waardoor de kans op de beroerte steeds groter wordt.

Wat moet er gebeuren?
Er moet meer informatie komen over haar huidige situatie en er is meer onderzoek nodig om de juiste behandeling te kunnen bieden. Echter, kan dit alleen in de hoofdstad Kiev en zijn hier enorm hoge kosten aan verbonden. Voor de diagnose en behandeling moet Zlata voor langere periode naar het ziekenhuis in Kiev (Romodanov Neurosurgery Institute), de artsen zijn hier namelijk gespecialiseerd in het behandelen van beroertes. Hier zal ze gediagnostiseerd kunnen worden, passende behandeling kunnen krijgen en mogelijk ook een herstel traject. Het is van groot belang dat Zlata geholpen wordt en dat ze weer een kind mag zijn.

Waarom ik dit doe?
Ik kom zelf oorspronkelijk uit Oekraïne en weet hoe belangrijk het is dat mensen elkaar helpen en ondersteunen. Vooral in dit soort levensbedreigende situaties. In Oekraïne gelden andere mensenrechten. Zo word je niet behandeld als je dit niet kan betalen. Je wordt simpelweg geweigerd bij het ziekenhuis. Ik vind dat ieder kind het recht heeft om geholpen te worden. Het is nu van groot belang om in actie te komen en ons best te doen voor Zlata!

Ik hoop op uw begrip en alvast hartelijk dank namens Zlata en haar moeder.

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 5.000,00
0%

Deze actie is gesloten.