Help weduwen Srebrenica met bouw Zorgcentrum

Help weduwen Srebrenica met bouw Zorgcentrum | Geld inzamelen
 
 
Duurzaam zorgcentrum mét zorgpost voor een waardige oude dag

HULP AAN DE WEDUWEN VAN SREBRENICA
Op 11 juli 1995 viel de Bosnische enclave Srebrenica: mannen en vrouwen werden gescheiden en meer dan 8.000 van de mannen en jongens van 14 jaar en ouder werden vermoord. Duizenden vrouwen bleven als weduwe achter: ‘De weduwen van Srebrenica’. Al jaren dragen deze weduwen een diepe pijn, een groot trauma, met zich mee. Inmiddels komen veel weduwen van Srebrenica op leeftijd. Ze zijn kwetsbaar, leven een armoedig en eenzaam bestaan op afgelegen plekken in de bergen.

BEZOEKWERK EN NOODHULP
Stichting Proplan trekt zich het lot van deze weduwen erg aan. Sinds 2016 bezoeken we samen met lokale partner MFS Emmaus 50 weduwen aan huis. We brengen eten, hout voor de kachel en organiseren lotgenotenbijeenkomsten. 

"Eindelijk is er iemand die oog en hart heeft voor ons, ons opzoekt en bereid is om te luisteren. Verder, echt waar, heb ik niemand."

- MEDIJA ALEMIC

Bekijk het verhaal van Hanifa

PLAN BOUW ZORGCENTRUM

In het najaar van 2020 willen wij met lokale partner MFS Emmaus de deuren openen van een duurzaam zorgcentrum om deze vrouwen een waardige oude dag te bieden. Vanuit Stichting Proplan dragen we bij met E750.000,-. Iets meer dan de helft van dit bedrag is nu binnen, een fantastisch resultaat. Maar wij hebben uw hulp nog hard nodig!

Met deze actie draagt u bij aan de bouw van de Recreatieruimte en Wasruimte + magazijn. Zo komt het zorgcentrum voor de weduwen van Srebrenica nóg een stap dichterbij! Helpt u ons mee?

STEUNT U ONS MET DE AANKOOP VAN BOUWMATERIALEN?

o   20 dakpannen €15,-

o   1 m2 tegels €20,-

o   5 bouwstenen €25,-

o   Dakspant €50,-

o   Deur €95,-

o   Raamkozijn €260,-

o   Toilet €520,-

o   Badkamer €950,-

o   Keuken €1.250,-

 

MEER INFORMATIE

Wilt u meer weten over het zorgcentrum voor de weduwen? Of heeft u een vraag? Neem dan rechtstreeks contact op met Willem Pronk, 018-2670167 of stuur een mail naar: info@stichtingproplan.nl

Stichting Proplan
03-09-2019

Jongeren bouwen mee aan Zorgcentrum Srebrenica

In de laatste week van augustus helpt een enthousiaste groep jongeren uit Moordrecht mee met de bouw. Er wordt beton gemalen, gezaagd, getimmerd en gesjouwd en dat in de gloeiende hitte!

>> Lees meer in ons blog


Stichting Proplan
21-06-2019

De werkzaamheden voor de bouw van het Zorgcentrum zijn woendag 19 juni officieel gestart!

Een belangrijke mijlpaal op weg naar een waardige oude dag voor de Weduwen van Srebrenica.

 

>> Bekijk de start van de bouw op onze Facebookpagina


14 donaties
€ 780,00
Doel: € 75.500,00
1%

Deze actie is gesloten.