Help vader en zoon letterlijk uit de brand!

Help vader en zoon letterlijk uit de brand! | Geld inzamelen
 
 
Help vader en zoon letterlijk uit de brand!

Goedendag mensen,
Ik heb lang nagedacht hoe ik dit nou eens moest brengen, want hoe moet je iemand die er altijd voor een ander is in het kort beschrijven.


Mink, een man van in de vijftig, een man die je nooit hoort klagen. Heeft zijn leven lang hard gewerkt en heeft gedaan wat hij moest doen voor onze maatschappij. Maar de crisis van een paar jaar geleden kreeg zoals zo vele mensen ook Mink te pakken. En na een leven lang bij hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben werd ook hij de laan uitgestuurd. Maar Mink klaagde niet. En probeerde op zoek te gaan naar ander werk. Toen dit met zijn leeftijd niet lukte, is hij vrijwilligerswerk gaan doen. En zo zorgde hij dat oudere mensen op hun oude dag nog eens lekker naar buiten een wandeling konden maken, een wandelvierdaagse konden meemaken. Of eens een middagje konden vissen. kortom iemand die altijd voor iemand klaar staat en er nooit iets voor terug vraagt.


10 januari 2019


Het noodlot slaat toe, vandalen? Gerichte actie? Wat het ook maar mag zijn. Er wordt s nachts een container tegen de deur van Minks voordeur aangezet en in brand gestoken. Met het gevolg dat de brand oversloeg naar zijn woning. Mink en zijn zoon werden s nachts wakker gemaakt door brandweer en politie. En het huis stond al zover in brand met zoveel rook ontwikkeling dat de politie overtuigd was dat als zij Mink en zijn zoon niet wakker hadden gemaakt met veel kabaal, ze nooit meer wakker waren geworden. Oftewel ze hebben mazzel gehad.

Bericht in de krant van woningbrand


Veel schade, geen brandverzekering


De schade in de woning is aanzienlijk veel rook en waterschade. Maar geen brandverzekering. Stom? Misschien niet handig. Maar daar kom je dan vaak achter als het te laat is. Grote containers staan er voor zijn huis, bijna alles kan weg. De woning is voorlopig onbewoonbaar verklaard en woningbouw gaat de woning gelukkig weer proberen op te knappen voor Mink. De duur wordt geschat op 3 maanden. De zoon van Mink slaapt ergens anders en ook Mink werd dat door vrienden en familie natuurlijk aangeboden. Maar Mink sliep met een matras en zijn hond op de vloer van zijn huiskamer, een zeer ongezonde omgeving maar hij wilde niemand tot last zijn en wilde graag in zijn eigen woorden “op zijn eigen stekkie zijn”. en dat was het punt dat mijn ziel brak. Nu een paar dagen Probeert Mink toch via de woningbouw een noodwoning te krijgen omdat het domweg niet kan om in zijn eigen woning te slapen. Een noodwoning die overigens helemaal leeg staat en niet is gemeubileerd.


Wilt u helpen? zodat deze man zijn “stekkie” straks weer kan inrichten.


Mink klaagt niet, Mink zal nooit iets van je vragen… En toch zie je nu zijn verslagenheid. Maar wat zou het mooi zijn als we met zijn allen hem zouden kunnen verrassen en tegen hem kunnen zeggen, dat er ook mensen voor hem klaar staan.

Bert Hooijer
17-01-2019

We zijn ongelofelijk blij met wat het al heeft opgeleverd in een paar dagen... Dat is ongekend!

 

Ook Mink en zijn zoon Wesley zijn heel erg onder de indruk. Gelukkig is er ok aandacht aan besteed door de Hoogeveensche courant en Regiosnieuws Hoogeveen.

In dit artikel kunt u lezen wat Mink hier zelf over had te zeggen. 

 

Artikel in Hoogeveensche Courant

 

Nogmaals super bedankt allemaal. 


106 donaties
€ 2.840,00
Doel: € 10.000,00
28%

Deze actie is gesloten.