Help Team Crypto naar Italië!

Help Team Crypto naar Italië! | Geld inzamelen
 
 
Help ons team om naar een internationale robotwedstrijd in Italië te komen!

Wij,  Friso Smit, Luka van der Heiden, Casper Stiekema, Chris van Maarseveen, Yoris Kerkhoff en Lars Uri van Team Crypto, zijn het First Tech Challenge (FTC) team van 5v Gymnasium Novum, onder begeleiding van de heer Veldhuizen. Wij zijn druk bezig met het bouwen en programmeren van een robot waarmee wij deel willen nemen aan een aantal wedstrijden in binnen- en buitenland.

Nu zijn wij door de overkoepelende organisatie van FTC uitgenodigd om deel te nemen aan een internationale wedstrijd in Aviano, Italië. Deze wedstrijd vindt plaats van 22 tot en met 25 februari aanstaande.

Wij moeten deze reis zelf bekostigen en hebben uw hulp daar hard bij nodig. De reis kost in totaal rond de 3500 euro.

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen van de robot? Volg dan onze Facebook pagina via deze link.

 

Over Team Crypto:

Ons team heeft drie keer meegedaan aan de Eureka!Cup, een ontwerpwedstrijd voor jongeren waar verschillende uitdagers, zoals ASML en Defensie, opdrachten geven. Wij hebben deze wedstrijd twee keer gewonnen. Wij mochten toen als prijs meevliegen met een f16-bijtankvliegtuig.

Vorig jaar hebben wij ook al meegedaan aan FTC. Wij zijn toen met een deel van het team naar Aviano in Italië geweest. Hier hebben wij de “Motivate”  award gewonnen. Ook hebben wij bij de Dutch Open de “Runner up Inspire” award mogen ontvangen.

 

Over onze robot:

Wij hebben geprobeerd een bijzondere robot te ontwerpen. Wij hebben onze robot namelijk volledig uit hout gesneden met een lasersnijder. Wij hebben onze robot volledig ontworpen in SOLIDWORKS. Hiermee kunnen wij onze robot precies maken zoals wij dat willen omdat we niet gebonden zijn aan standaard Tetrix-materialen. Ook kunnen we met de lasersnijder speciale onderdelen maken die andere teams niet hebben. Hier hebben wij al veel mee geëxperimenteerd waardoor dit proces ons inmiddels eigen is geworden.

Ondanks dat het een behoorlijke uitdaging is om de robot volledig van hout te maken denken we dat het veel voordelen heeft om dit toch te doen. Met een lasersnijder kunnen we in korte tijd en met hoge nauwkeurigheid een hele robot uitprinten.

Op dit moment hebben wij een volledig rijdende omni-bot van hout kunnen maken. Deze robot is gemaakt van houten plankjes die we hebben bewerkt met de lasersnijder. Daarna hebben we de voorgeschreven standaard wielen, wielassen en elektronica toegevoegd. Hiermee hebben wij een goed functionerende omni-bot gecreëerd. Onze omni-bot hebben wij meermaals getest en kunnen wij al goed besturen.

Na het maken van de omni-bot hebben wij alvast een systeem ontwikkeld om een glyph (een kubus van foam) op te pakken, wat onderdeel is van de opdracht. Hiervoor hebben we zelfontworpen tandwielen uitgeprint. Het voordeel hiervan is dat wij zelf de vergrotingsfactor hebben kunnen bepalen en eventueel zelf nog extra's op de tandwielen kunnen monteren.

Wij hebben inmiddels al veel ervaring opgedaan met dit bijzondere ontwerpproces en wij verwachten dat we onze robot nog sterk kunnen verbeteren.

 

Wij hopen dat bovenstaande u net zo enthousiast heeft gemaakt als wij zijn en dat u ons wilt sponsoren zodat wij in februari met onze robot naar Aviano in Italië kunnen gaan.

Heel hartelijk dank,

Team Crypto Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
23 donaties
€ 960,00
Doel: € 3.500,00
27%

Deze actie is gesloten.