Help Stijn aan een hulphond!

Help Stijn aan een hulphond! | Geld inzamelen
 
 
Stijn heeft een hersenbeschadiging door een medische misser met zware epilepsie tot gevolg

Stijn is een hele vrolijke, spontane jongen van 13 jaar oud. Toen Stijn een gezonde jongen van 7 jaar oud was werd hij door een mug gestoken op de camping. Hier heeft hij een virus infectie door opgelopen waarvan hij levensbedreigend ziek is geweest. Door verkeerd medisch handelen heeft hij een zware hersenbeschadiging opgelopen en hier een blijvend zware epilepsie aan over gehouden.

Doordat de medici geen goede hoop hadden voor Stijn mbt revalidatie, heeft Ypie de moeder van Stijn zelfstandig alles op alles gezet om met haar gezin er alles aan te doen zodat Stijn zo normaal mogelijk kan leven in hun gezin. Hij heeft weer leren praten, lopen en functioneren in hun gezin. Ook heeft het gezin veel aanpassingen moeten doen in de thuis situatie om met de achteruitgaande situatie van Stijn verder te kunnen. Zo hebben ze recent een grote verbouwing gerealiseerd zodat er een slaapkamer met badkamer beneden is voor Stijn. Hiermee is het voor hem veel veiliger.

Stijn heeft last van een Afasie en spasmen in armen en benen en met grote onvoorspelbare regelmaat zware epileptische aanvallen. Dit beperkt zijn ouders en zusjes heel erg op alle vlakken. Het hele gezin draait om Stijn heen.

Stijn heeft zulke zware aanvallen dat zijn hele lichaam verkrampt en als het te lang duurt ook zn hartspier wordt stil gelegd. Daarom moet er 24 uur per dag iemand bij Stijn in de buurt zijn en op hem letten, zodat er direct medisch ingegrepen kan worden in geval van een aanval.

Om het gezin en ook Stijn ruimte te geven zou een Hulphond van heel groot belang zijn. Een hulphond kan een aanval ongeveer een half uur vantevoren aanvoelen komen. Hij kan er dan voor zorgen dat Stijn in "veiligheid" gebracht kan worden. 

https://hulphond.nl/hulphond/epilepsie-hulphond/# (voor meer info over hulphond)

Als Stijn een hulphond krijgt kan hij ook eens net als andere leeftijdsgenoten lekker op zn kamer zitten, even buiten een blokje om, lekker chillen, zonder dat zn vader of moeder er ook bij is. En dan kunnen de ouders en zusjes ook hun individuele aandacht verdelen en krijgen.

Een hulphond kost heel veel geld! Dit wordt in Stijn zijn geval niet vergoed omdat hij nog zo jong is. Daarom willen wij er voor zorgen dat Stijn zo snel mogelijk een hulphond krijgt en dat het zo een stuk makkelijker word in zijn gezin!

Op vakantie hebben wij elkaar getroffen en zijn een hechte vriendengroep geworden die samen iets willen bereiken voor Stijn en zn ouders Gerard en Ypie, en zusjes Mirthe Marije en Yinthe Sterre

Hieke {13} Mirthe Marije {14} Sanne {13} Boaz {14} Damian {14} Sander {12} Nick {14} Milan {11} Joren {16}

Friends4ever
17-07-2018

Lieve allemaal,

Friends4ever heeft groot nieuws! Naast deze site zijn er heel veel donaties binnen gekomen en is het streefbedrag van 40 duizend euro gehaald. Dankjewel voor al jullie donaties. De hulphond gaat er komen mede door u. Alle deuren staan open. Wachten op een match.Super trots!

Friends4ever en Stijn en zijn familie zijn u dankbaar.


511 donaties
€ 17.237,00
Doel: € 40.000,00
43%

Deze actie is gesloten.