Help Stichting PCOS Nederland!

Help Stichting PCOS Nederland! | Geld inzamelen
 
 
Help Stichting PCOS Nederland!

PCOS is de afkorting voor Poly Cysteus Ovarium Syndroom. PCOS komt voor bij 5 tot 10% van alle vrouwen. Bij PCOS zijn de waarden van verschillende hormonen in je lichaam verhoogd of juist verlaagd. Hierdoor is het proces van rijping van de eiblaasjes verstoord, waardoor er in de eierstokken kleine met vocht gevulde blaasjes ontstaan: follikels. Bij PCOS kan er gedurende langere tijd geen eisprong plaatsvinden, hierdoor zijn deze vrouwen verminderd vruchtbaar en hebben geen of zeer onregelmatige menstruatiecyclus. Daarnaast kunnen o.a. overbeharing, acne en overgewicht ook symptomen zijn van PCOS. Om niet alleen herkenning, maar zeker ook om erkenning voor onze lotgenotes te krijgen, zijn wij met een klein team van vrijwilligers Stichting PCOS Nederland gestart en sinds een september 2017 online met onze website www.stichtingpcos.nl.

Stichting PCOS Nederland wil een brug bouwen tussen arts en patiënt. Wij streven er naar dat er meer bekendheid komt rondom PCOS en dat er sneller een juiste diagnose wordt gesteld. Tevens creëren we meer bewustwording rondom PCOS. Wij willen meer lotgenoten en hun naasten informeren over de diverse stadia van PCOS, de diverse behandelingen, omgaan met PCOS en hoe verder als er geen vervulling van de kinderwens is. Hiervoor hebben wij o.a. gedrukte flyers en ander promotiemateriaal nodig voor verspreiding bij huisartsenpraktijken/ziekenhuizen en het houden van patiënten informatiedagen en ander events. Alle begin is moeilijk en omdat wij nog geen grote sponsor hebben, hopen wij via deze weg en mooi bedrag te kunnen binnenhalen.

Wie helpt ons de goede weg op?

 

Alvast bedankt! Liefs, Maurena

 

(Wij staan ingeschreven bij de KVK onder nummer 64200639 te Rotterdam)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
29 donaties
€ 395,00
Doel: € 1.500,00
26%

Deze actie is gesloten.